Potato & meatball stacker


Ingredients


  • 4 potatoes, sliced
  • 2 tomatoes, sliced
  • 2 green pepper, sliced

 

For meatball

  • 300 g ground beef
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 garlic, minced
  • 3 tbsp Italian style bread crumbs
  • Handful flat leaf parsley, chopped
  • 1 egg
  • Salt
  • Black pepper
  • Ground cumin

 

For sauce

 

  • 1 cup water
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 tbsp red pepper or tomato paste
  • Salt
  • Black pepper


Directions

 

In a medium mixing bowl, combine all ingredients of meatball. Cover with a plastic wrap and allow that sit in fridge for at least 20 minutes.

Meanwhile, to prepare sauce; in a small bowl, whisk olive oil, salt, pepper, water, and pepper or tomato paste evenly.

Thinly slice potatoes, tomatoes and peppers. Prepare flat meatballs not round like a small burger. Place one layer potato slices on lightly greased baking dish. Top each with one flat meatball and then a slice of potato, a slice of tomato and green pepper one by one. Insert a toothpick for each stacker to make them stable.

Drizzle over the sauce and cook in 350 F pre-heated oven for an hour.

…………………………………………………………..
Hemen herkes tarafından sevilen sebze olan patates ile yapılan bir ana yemek. Tek uğraştığımız kısmı köftesi. Türk yemeklerinin içinde en kolay ve pratik olanlardan. Malum Türk mutfağı birbirinden zahmetli, emekli yemeklerle dolu… mantı, içli köfte, su böreği sadece bazıları…Özellikle Amerikadaki tecrübelerimizden sonra yemeklerimizin çok zahmetli bir o kadar da lezzetli olduğuna karar verdim.
Malzemeler 

4 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil biber

Köfte için
300 gr. kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
kurutulmuş ekmek

1 tutam maydanoz
1 yumurta
tuz, karabiber
kimyon 

Sosu için
1 y.k salça
1 s.b sıcak su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı

Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patates, köfte, tekrar patates, bir dilim domates ve biber yerleştirin. Herbir dizmeyi sabitlemek için bir kürdan yerleştirin.

Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin.