Orzo Salad

This is one of the dishes that you can serve as side dish or salad. It is satisfying, healthy and easy dish which only takes 15 minutes to prepare. You can make it both for your vegetarian guests and for non-vegetarians just adding some cooked and pulled chicken breast.

Ingredients


  • 1 cup orzo pasta
  • 1 cup canned corn
  • 5-6 green onion, thinly sliced
  • Handful flat leaf parsley, chopped
  • Handful fresh dill, chopped
  • Olive oil
  • Lemon juice
  • Salt

Directions

In a medium sauce pan, boil orzo for about 5 minutes or until tender “al dente” turn the heat off and let it soak for 10 minutes more. Rinse and drain well. Place orzo in a large mixing bowl. Add the remaining ingredients and stir well. You can serve cold as well.

 

 

…………………………………………………………………….

 

 

Yapımı oldukça kolay olan salatalardan biri arpa şehriye salatası, hem hafif hem doyurucu. içinde, yeşil soğan hariç, çabuk bozulup kokacak bir malzeme olmaması yönüyle de piknikler için de ideal. Sena ablamız hazırlamıştı salatayı, elinize sağlık efendim!

Malzemeler

  • 1 bardak arpa şehriye
  • 1 bardak konserve mısır
  • 5-6 sap taze soğan, ince kıyılmış
  • yeterince dereotu, ince kıyılmış
  • maydanoz, ince kıyılmış
  • limon suyu
  • zeytinyağ
  • tuz

Yapılışı

Arpa şehriyeyi kaynamış suda yaklaşık 5 dakika haşladıktan sonra ocağı kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp arpa şehriyenin şişmesini bekleyin. Pişen şehriyeyi süzüp, makarnada olduğu gibi soğuk sudan geçirin. Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp servis kasesine alın.