Chocolate & nescafe wet cake

Ingredients

  • 4 extra large eggs
  • 1 cup sugar
  • 1 cup canola oil
  • 1 cup milk
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp vanilla
  • 4 tbsp cocoa powder
  • 2 tbsp Nescafe
  • All-purpose flour (approx 1 and ½ cups)
  • Coconut for decoration

 

Preparation

In a medium mixing bowl, beat eggs until smooth, add sugar and beat until sugar dissolves. Pour canola oil, vanilla and milk in it. Stir cocoa powder and Nescafe in. Whisk them well. Separate 1 cup from the mixture. Gradually add sifted flour and baking powder to the remaining batter. Mix with a spatula and pour the cake batter in a prepared baking dish. Bake in 350 F pre-heated oven for about 25 minutes or until cake cook through.

When it is done, let cool to room temperature. Slice into medium squares and drizzle the divided cocoa mixture over cake evenly. Decorate with coconut.

 

……………………………………………………………………

 

Kahve, çikolatalı keklerde ve kakaolu diğer tatlılarda da (tiramisu gibi mesela) kakao aromasını ortaya çıkarıyor. Ben çok beğendim, tavsiye ederim.

malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 cup şeker (250 ml lik)
  • 1 cup sıvıyağ
  • 1 cup süt
  • 1 paket k.tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-6 y.k Kakao
  • 2-3 y.k Nescafe
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 cup)

Süslemek için

  • hindistan cevizi

 

hazırlanışı

yumurta ve şeker pürüzsüz olana dek çırpılır. Sırala sıvıyağ, süt, kakao ve nescafe eklenir. Karışımdan bir cup ayrılır. Geri kalan malzemeye un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Hazıranan kek hamuru yağlanmış borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 180 C pişirilir. Oda sıcaklığına gelince dilimleyip ayrılan kakaolu sos üzerine gezdirilir. Hindistan cevizi ile süsleyip ikram edilir.