yogurtlu20kabak20
In Turkey, especially in the summer, it is very common to fry, roast or braise almost every single vegetable and consume that with garlic-flavored yogurt sauce. Green pepper, celery, red pepper,cauliflower, zucchini, eggplant, potato, carrot, broccoli…Those vegetables are just some of them :) )
Easy, healthy and quick fix meals.
Ingredients
  • 4 medium zucchini
  • 1 cup plain yogurt
  • 2 cloves garlic, minced
  • Salt
  • Black pepper
  • Olive oil

Preparation

Whisk plain yogurt, salt and minced garlic evenly in a small bowl. Set that aside.

In a medium mixing bowl, put thinly sliced zucchinis, salt, black pepper and olive oil. Toss to coat gently. Grease a baking tray with olive oil and place zucchini slices as a layer. Bake that in 350 F until golden brown. Let cool to room temperature.

Place zucchini on a platter. Pour smooth yogurt mixture on it. I decorated it with olives and roasted red pepper pieces. You can decorate your platter with whatever you want.

………………………………………………………………..

Yoğurtlu kabak kızartmaya vekalet edebilecek kadar lezzetli ama çok daha hafif …

Malzemeler

 

  • 4 orta boy kabak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

 

Hazırlanışı

Kabakları kabuklarını soymadan incecik dilimleyip karıştırma kabına alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağ ilave edip harmanlayarak karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine tek kat olacak şekilde yayıp 180 C derecede kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince servis tabağına alıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurdu kabakların üzerine gezdirin.