Rolled borek with beef 

Ingredients

3 Turkish pastry sheets (Yufka)

For filling

8 oz ground beef
1 onion, finely chopped
A handful parsley, chopped
Olive oil
Salt
Black pepper
1 tsp red pepper or tomato paste

For liquid mixture

½ cup milk
½ cup cooking oil
1 egg

Preparation

In a sauce pan, sauté onion in olive oil until lightly browned. Add pepper paste and stir to combine. Stir ground beef in and sauté until beef is done. Add salt, pepper and chopped parsley in. Turn the heat off and let cool to room temperature.

To prepare liquid mixture, in a small mixing bowl, whisk egg, milk and oil evenly. Set aside.

Spread one pastry sheet on a flat surface. Brush the surface of pastry sheet with milk mixture. Spread the remaining 2 pastry sheets on top of each others by brushing each one with milk mixture.

Spread prepared ground beef filling on one edge of round pastry sheet. Fold the sides inside lightly and roll it till end. Slice them up for about 1 inch thick.

Place them on lightly greased baking tray. Brush them again with milk mixture. Bake in 350 preheated oven until golden brown.

 

 

……………………………………………………………………

 

 

Kıymalı Sarma Börek

Malzemeler

3 yufka
200 gr kıyma
1 kuru soğan, kıyılmış
1 tutam maydanoz
1 y.k salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Sosu için

½ su b.süt
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta

Hazırlanışı

Kıyma harcını hazırlamak için, soğanı, kıymayı, salçayı tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu sırayla ekleyerek sıvıyağda kavurup soğutun. Sosu için sütü, yumurtayı ve sıvıyağı bir kasede çırpın.

Yufkanın birini serin. Sosu fırçayla sürdükten sonra ikinci ve üçüncü yufkaları da üst üste serip sosdan sürün. Uç kısmına hazırladığınız kıyma harçtan koyarak kenarlarını içe doğru kıvırdıktan sonra rulo yapın. Uç kısmını da sos ile yapıştırın. Rulonun üzerini sos ile sıvayın. iki parmak kalınlığında dilim dilim keserek yağlanmış tepsiye aralıklı yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.