Princess dessert
 

6-8 servings

Ingredients

For pudding
4 cups whole milk
¾ cup all-purpose flour
1 cup sugar
1 tsp vanilla

For chocolate sauce
4 tbsp cocoa powder
4 tbsp powdered sugar
2 tbsp melted butter
1 egg

Or melted milk chocolate

 

Preparation

In a sauce pan, combine milk, flour sugar and vanilla. Mix them evenly and cook on medium high heat by stirring until bubbly and consistent.

Whisk it with electric hand mixer for about 10 minutes. Divide pudding into small ramekins or ice cream cups. Rest it in fridge for 1-2 hours.

In a small bowl, whisk egg, sugar and cacao powder. Add melted butter and mix them. Divide that chocolate sauce on top of vanilla pudding cups. Keep dessert in fridge until you serve.

…………………………………………………………………..
Prenses tatlısı

 

Puding:

1 kilo süt
2 cay bardağı un
1 bardak şeker
vanilya

üzeri için:
4 kaşık kakao
4 kaşık pudra şeker
2 kaşık tereyağı (eritilmiş)
1 yumurta

hazırlanışı

 

Puding malzemelerini vanilya hariç karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Koyulaşınca altını kapatıp vanilya ekleyip 10 dakika mikserle çekin. Kaselere paylaştırıp dolapta soğutun. 

Çikolata sosu için eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz yada orjinal tarifteki gibi kakao, şeker, yumurtayı çırpıp eritilmiş tereyağı ekleyip pudinglerin üzerine 2 kaşık gezdirin. Servise dek dolapta bekletin.

Ben çiğ yumurta kullanmamak için şekeri bir iki kaşık ılık sütte eritip tereyağ ve kakao ile karıştırıp, bu karışımı gezdirdim pudinglerin üzerine.