Turkish-style fried anchovy
This recipe and photos were sent by one of my Turkish friends who prepared this dish when she was in Turkey.

Ingredients


  • 1 lb (500g) fresh anchovy, cleaned
  • 2 tbsp corn meal
  • 1 tsp salt
  • 1 tbsp cooking oil for frying

Preparation
After clean the anchovies, place them on paper towel placed dish to dry them. Mix corn meal and salt and sprinkle on anchovies. Toss them gently to coat. Oil the pan and heat on medium high heat. Place them on frying pan in flower shape and fry one side until golden brown then turn them upside down with a help of a lid. Cook the other side as well. Serve immediately with a favorite salad.

………………………………………………………………………..

Hamsi Tava

Merak edenler için hemen belirteyim bu hamsileri maalesef ben hazırlamadım…Malum Amerikada taze hamsi bulmak imkansız! Değerli arkadaşım Selvinin Türkiyedeyken hazırlayıp fotoğrafıyla birlikte gönderdiği hamsi tava tarifi…

Malzemeler

500 gr kılçıkları alınmadan temizlenmiş hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için 1 kaşık sıvıyağ

hazırlanışı

Yıkanmış hamsiler sularını çekmesi için havlu kağıdın üzerinde bir müddet bekletilir. Un ve tuz karıştırılarak hamsilerin üzerine serpilir ve nazikçe karıştırılır. Yağ tavada kızdırıldıktan sonra hamsiler çiçek şeklinde dizilir. Hamsinin alt kısmı kızarınca düz bir kapak yardımıyla çevrilir, her iki taraf iyice kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır.