Serves 4

 

ingredients


  • 2 cups whole milk
  • 1 cup heavy cream
  • 1 tsp vanilla
  • 2/3 cup sugar
  • 3 tbsp corn starch
preparation
Combine all the ingredients, in a saucepan over medium high heat and bring to a boil by whisking. When it is bubbly, remove from the heat and divide it evenly among small dishes or glasses. Let it set in the refrigerator for at least 2-3 hours.

 

Blackberry Coulis

  • 2 cups blackberries
  • 2/3 cup sugar

 

preparation

 

in a small saucepan, bring the ingredients to a simmer on medium high heat and cook until the blackberries are soft. Process that to a puree in a food processor. Pass the mixture through a fine mesh sieve and strain the seeds out, discard those. Let cool completely before you divide the coulis on top of the vanilla pudding cups. Refrigerate until ready to eat.

 

…………………………………………..

 

 

Malzemeler

2 cup süt (250 ml lik)
1 s.b çiğ krema
2/3 s.b şeker
1 paket vanilya
3 y.k nişasta

Böğürtlen sosu için

2 kase böğürtlen
2/3 s.b şeker

Hazırlanışı

Puding malzemelerini küçük bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kuplara paylaştırıp dolapta bir kaç saat soğutun. Böğürtlenleri şekerle birlikte ocağa alıp orta ateşte böğürtlenler yumuşayıp reçel kıvamına gelene dek pişirin. Önce robottan sonra ince gözenekli süzekten geçirip süzüp çekirdeklerini ayıklayın. Pudinglerin üzerine 2 parmak olacak şekilde paylaştırın. Servise dek dolapta bekletin.