you can find the recipe here Chicken Kabob. Only difference, I decrease and change the ingredients a little;

 

2 boneless skinless chicken breasts
1 cup cherry tomatoes
1 cup red pearl onion
1 green bell pepper

 

for marinade

 

1 tbsp red pepper paste
salt
black pepper
paprika
dash cumin powder
olive oil

 

 

 

……………………………………………………………..

 

 

Tavuk çöp şiş


malzemeler

 

2 tavuk göğsü
1 kase kiraz domates
1 kase kırmızı arpacık soğanı
1 kase doğranmış yeşil biber 

Marinesi için

 

1 kuru soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
1 y.k. salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

 

 

Hazırlanışı

 

Tavuk göğüslerini küp küp kebaplık doğrayın.Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları karıştırıp tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat dinlendirin.

 

 

Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım. Kullanmadan önce şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim gibi çöp şiş tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın. Böylece etleriniz metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de yanmayacaklardır.

 

 

Tavukları, doğranmış tatlı yeşil biberleri, kiraz domates ve arpacık soğanları sırayla şişlere geçirip önceden ısınmış mangalda veya benim yaptığım gibi ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara izleri çıkıp tavuklar tamamen beyazlaşana dek pişirin.