Moon pastry (croissant)

Ingredients

  • 2 sticks butter, in room temperature
  • 1 ½ cups powdered sugar
  • ½ cup warm water
  • 1 tbsp active dry yeast
  • All-purpose flour
  • 2 egg yolks (for egg wash)

 

For filling


  • 2 cups chopped walnut
  • ½ cup powdered sugar
  • 1 cup golden raisins
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1 tbsp milk

Preparation

Combine yeast and milk. In a medium bowl, mash soft butter and powdered sugar. Gradually add milk mixture and flour to the butter mixture. Make soft dough. Cover and let rise for about an hour. It is not going to rise as double. So don’t worry about if it won’t rise like bread dough.

To prepare filling, in a medium bowl, combine raisins, chopped walnut, powdered sugar and 1 tbsp milk.
Grab some dough as big as a whole walnut. Roll it like eclipse. Put 1 tsp walnut filling and close and seal in shape of croissant. Finish all dough and filling like this.

Place them on lightly greased baking tray or cookie sheet. Brush their tops with egg yolk. Bake in 400 F pre-heated oven until golden brown.

 

 

………………………………………………………………………….

 

Ay çöreği

Arkadaşımız Nuranın bir sene kadar önce hazırladığı ama benim yayınlamayı unuttuğum kurabiyeler. Ay çörekleri tarifi “Portakal ağacı”ndan, tarifi orjinalde olduğu gibi yayınlıyorum.

hamur malzemeleri

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı ılık süt
  • 30 gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
  • aldığı kadar un
  • 2 yumurtanın sarısı (üzerine)

iç malzemeleri

  • 2 su bardağı ceviz, dövülmüş
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Mayayı ılık sütte eritin. Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. Mayayı azar azar ilave edin. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin. Bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. O yüzden kabarmazsa endişe etmeyin.

bu arada kuru üzümu, ceviz, tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı cevizli içten koyun.

uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

 

Pistachio filled cookies

 

Ingredients


For cookie dough:

  • 3 eggs
  • 1 cup powdered sugar
  • 1 cup plain yogurt
  • 1 cup cooking oil
  • 2 sticks butter, in room temperature
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp baking powder
  • All-purpose flour (approx 6- 6 and ½ cups)For filling
  • 1 cup coarsely chopped pistachio

Preparation

 
In a medium mixing bowl, Combine all ingredients of dough and get nice and soft cookie dough. Pull some dough off as big as a whole walnut. Roll it on a flat surface or spread in your palm. Place 1 tsp chopped pistachio. Close and stick it to seal. Give it a ball shape. Place them on lightly greased cookie sheet. Brush them with egg white and sprinkle some pistachio on top of cookies as well. Bake that in 350 F pre heated oven until lightly brown.

………………………………………………………………………………..
Antep Fıstığı dolgulu kurabiye

 


Yine, Nuran’ın “Portakal ağacı”nın Kerebiç tarifinden (hamurundan) esinlenerek hazırladığı fıstıklı kurabiyeler.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)
İçi için

 

  • 1 kase iri dövülmüş antep fıstığı
  • Hazırlanışı

     

    Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde poğoça yapar gibi içine fıstık koyup kapatıp yuvarlayın. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı yerleştirip üzerlerine yumurta beyazı sürüp fıstık serpin. Önceden 170 C ısınmış fırında pembeleşinceye dek pişirin.