Rice pilaf with Orzoyou can reach from Pilaf’s category, I already have this recipe) is one of the most common rice pilafs in Turkey. The other well-known pilafs in Turkey;

1) Rice pilaf verities are;

with vermicelli
with chickpeas
with chicken
stuffing pilaf with currants and pine nuts
rice with chesnut
rice with beef stew
with eggplants
with peas and carrots
Turkoman Pilaf
Uzbek pilaf
Persian Pilaf (Acem pilavi)
Buryan Pilaf

2) Bulgur pilaf verities are;

with vegetables,
with chickpeas,
with lentils,
with tomatoes,
with chicken,

3) wheat berry pilafs
….

Grilled Turkey Chops

Ingredients

4 turkey chops

For marinade

  • 1 medium onion, grated
  • 2 cloves garlic, minced
  • Salt
  • Black pepper
  • Cumin powder
  • Paprika
  • 4-6 tbsp Olive oil

 

Preparation

 

To marinade, combine salt, pepper, paprika, cumin powder, in a plastic storage bag.

Add grated onion, garlic and olive oil in the bag. Put turkey chops in it and shake to coat. Refrigerate for a few hours or overnight is better.

Pre-heat the grill on medium-high heat. Place turkey chops and cook both sides until they are no longer pink. Serve with a kind of Rice/ Bulgur/Couscous pilaf and salad you like.

………………………………………………………………………………
Izgara hindi pirzola & Arpa şehriyeli pilav


Malzemeler

 

Hindi Izgara için

  • 4 hindi pirzola
  • 1 kuru soğan, rendelenmiş
  • 2 sarımsak, rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ

 

Hazırlanışı

Pirzolaları rendelenmiş soğan, sarımsak, baharatlar ve yeterince sıvıyağı ekleyerek marine edin. Bir gece böylece buzdolabı poşetinde bekletin.

Izgaranızı ısıtıp pirzolaları yerleştirin. Her iki tarafları kızarıp mangal izleri çıkana dek pişirin. Sevdiğiniz bir pilav ve salata çeşidiyle servis edin.

Arpa şehriyeli pirinç pilavı


Malzemeler

  • 1 su bardağı jasmine pirinç
  • 1/3 s.b. arpa şehriye
  • Tavuk suyu veya su (yaklaşık 1,5-2 s.b.)
  • Sıvıyağ veya tereyağ
  • Tuz

 

Hazırlanışı

Sıvıyağ (veya tereyağ) tencereye alıp kızdırın. Şehriyeyi ekleyip kızarıncaya dek kavurun. Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler tamamen kavrulup kuruyunca tavuk suyunu ilave edip tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte pirinçler uzayıp şişene dek pişirin. Altını kapattıktan sonra 20 dakika demlendirin. Sıcak servis edin.