Chicken wheat berry pilaf

 

Yield

4 servings (serving size: 1 cup)

 

Ingredients


  • 3/4 cup uncooked wheat berries
  • 3 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon salt
  • 4 cups chicken stock
  • 4 cooked and pulled chicken drumstick
  • Black pepper

 

Preparation

 

Place wheat berries in a medium bowl; cover with water to 2 inches above wheat berries. Cover and let stand overnight. Drain.

Place 3 tbsp olive oil in a pan and heat on medium heat. Add wheat berries stir for 5 minutes; cover with 4 cups chicken stock. Bring to a boil; add cooked and pulled chicken then reduce heat, and cook uncovered, 1 and ½ hour or until tender. Adjust the salt and turn the heat off. Place a paper towel. Let it rest at least 20 minutes. Serve warm after seasoned with black pepper.

 

………………………………………………………..

 



Tavuklu dövme pilavı

servis önerisi 4 kişilik
pişme süresi yaklaşık 2 saat

 

Malzemeler

  • ¾ s.b dövme
  • 4 tavuk but, haşlanmış
  • Tavuk suyu (yaklaşık 4 s.b)
  • Tuz
  • Sıvıyağ

 

Hazırlanışı

 

Dövmeyi yıkayıp akşamdan hacminin iki katı su ile ıslayın. Dövmeyi tencereye alıp tavuk suyunu ilave edin yumuşayıncaya değin yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını da ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp üzerine kağıt havlu koyup 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alıp kara biber serpin.