sarma baklava

Sarma baklava


Sıvıyağ kullanarak da aynı sonucu elde ettim, daha hafif olması açısından denenebilir. Gevrekliğinde hiçbir değişiklik olmadı. Artı tereyeğından kaynaklanan ağır kokudan da kurtulmuş oluyorsunuz.

Baklava ile ilgili aklımızda bulundurmamız gereken birkaç husus var; ilki evde hazırlanan yufkalar daha fazla şurup çekiyor artı çok fazla soğutmadan da şerbetini gezdirebiliyorsunuz hazır yufkalara oranla daha dayanıklı oluyor. Hazır yufkalarda ise sıcağı tamamen gitmeden şurubunu dökerseniz baklavanız hamurlaşabiliyor.

Malzemeler

  • Hazır baklava yufkası
  • Yeterince dövülmüş ceviz
  • Antep fıstığı
  • Tereyağ (sıvıyağ)

Şurubu için

  • 1 s.b su
  • 2 s.b şeker
  • birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alıp kaynayınca limon suyu ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte tutup altını kapatıp ılımaya bırakın.

Eritilmiş tereyağını her 6 baklava yufkasının arasına fırçayla sürerek üst üste koyun. yufkaların geniş tarafına iri çekilmiş 2 çorba k. cevizi yayın. Bir kez katlayıp varsa oklavadan daha ince bir alet yardımıyla yufkayı sarıp buruşturarak sıyırıp çekin. Üzerlerini de yağlayıp hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin. Parmak uzunluğunda kestikten sonra önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin. (Yaklaşık 40 dakika)

Kızaran baklavalarınızın ilk sıcağı gidince (yaklaşık 10 dakika sonra) ılık şurubu üzerine gezdirin. Ikram etmeden önce antep fıstığı ile süsleyin.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ingredients:
  • 1 Package of phyllo dough
  • 1 Stick unsalted butter, melted
Filling:
  • 2 Cups chopped walnut
    or pistachios

Syrup:

  • 2 cups granulated sugar
  • 1 cup water
  • a few drops of lemon juice

Preparation:

1. Thaw phyllo dough a few hours before you start.

2. Meanwhile, to prepare the syrup, put sugar and water in a small sauce pan and boil for a few minutes and add lemon juice then let it simmer for 10 minutes. Turn the heat off and set that aside.
3. Take 6 sheets of phyllo dough and brush the surface of first one with melted butter. Then put the other sheet and brush it as well. Repeat the process for 6 sheets and put 2 tbsp chopped nuts to the long edge of rectangle sheet.
4. put a very thin rolling pin in it roll it very tight till the end, wrinkle the dough with your hands. take the pin off and place it in a greased baking pan.
5. When you finish with all sheets, either you could cut them into 5 pieces like finger long, or you can also cut after bake it.
I prefer to cut before baking because you can cut them nice and smooth, after baked they might crumble.
6. Brush their top with melted butter as well, after place them all in pan.
7. Bake it into 350 F pre-heated oven until golden brown.
8. After you remove from oven, let it cool to room temperature and pour syrup over it slowly.