Roasted stuffed chicken


ingredients

1 whole chicken
Salt
Black pepper
Paprika
Cumin powder
1 tsp pepper or tomato paste
Olive oil 

For stuffing

¾ cup jasmine rice
1 onion, finely chopped
3 tbsp cooking oil
1 cup diced and cooked chicken liver (optional)
Salt
Black pepper
1 tbsp pepper paste
Cumin powder
1 cup hot water

Preparation

To marinade chicken, mix olive oil, salt, pepper, paprika, cumin powder and pepper paste. Rub chicken evenly with that mixture. Set aside.

To prepare stuffing, saute onion in cooking oil until ligtly brown add cooked chicken liver and pepper paste. Add rinsed and drained rice and spices. Stir to combine. Pour 1 cup hot water and turn the heat low. Cook until rice absorbed all the water. Let it rest for a while. Fill chicken with stuffing and sew it. Tie chicken legs together and place in a roasting pan. Cook in 350 F pre-heated oven until golden brown.

Before serving , place the stuffing rice on a platter. Cut the chicken into pieces and place them on the rice. Serve with spicy potato wedges.

…………………………………………………..
Tavuk dolma
 

Malzemeler

1 tüm tavuk
Tuz

Karabiber
Kimyon

Tatlı toz biber
1 t. k. salça
Sıvıyağ
İç Pilavı için
¾ s.b pirinç

1 kuru soğan
Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Kimyon
1 kaşık salça

Tavuk ciğeri (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tavuğu marine etmek için, baharatları, salçayı ve sıvıyağı karıştırıp tavuğu bu karışımla ovun derisinin altına da sürerek etine temas etmesini sağlayın. Pilavı hazırlayıncaya kadar böylece dinlendirin.
Pilavı için, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurup salçayı ekleyin. Doğranmış ve önceden pişirilmiş ciğeri ilave edip suyunu salıp çekinceye dek pişirin. Pirinci ve baharatları ekleyip suyunu ayarlayın. Pirincin hafif diri kalması gerekiyor tavuğun içinde de pişeceği için.
Hazırladığınız iç pilavı tavuğun içine doldurup dikin. Ayak uçlarını bağlayıp borcama yerleştirin. Önceden 180-200 C ısınmış fırında yaklaşık 1- 1,5 saat kadar üzeri açık pişirin. Pilavını servis tabağına çıkarıp üzerine kesip parçaladığınız tavuk etlerini yerleştirin. Sıcakken servis yapın.