Chicken burger

Ingredients 

 

  • 1 small onion, finely chopped
  • 1 garlic, minced
  • 1 pound ground chicken
  • Handful flat-leaf parsley, chopped
  • 1 egg
  • 1/2 cup Italian style bread crumbs
  • 2 tbsp meatball spice mixture
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 tbsp pepper paste or paprika
  • Salt and Black pepper to taste

 

Topping

 

  • Tomato slices
  • Onion rings
  • Pickles
  • Lettuce leaves
  • Ketchup
  • French fries

 

Preparation

 

Preheat an outdoor grill for medium heat and lightly oil or lightly grease non-stick pan, if you are going to cook it inside.

 

In a medium bowl, combine the ground chicken and diced vegetables. Add the egg, pepper paste, olive oil, bread crumbs and seasonings to taste.

 

 

I used Turkish style meatball mixture so I don’t need to add extra salt, garlic and any other seasoning. But if you don’t have that kind of mixture, you could also use blend of, salt, black pepper, paprika, cumin powder and 1 clove of minced garlic to be able to taste it.

 

 

Mix all together well and form into hamburger patties. Grill over medium heat for 10 minutes per side, or to desired doneness.
…………………………………………………………………………………………….

Bu miktar ile 6-8 adet burger çıkıyor. köftelerin büyüklüğüne göre rakam değişecektir. Benim hamburger ekmeklerim küçük olduğu için köftesini de nispeten küçük tutmak zorunda kaldım ama sizin ekmekleriniz büyükse daha iri köfteler hazırlamak durumunda kalabilirsiniz ekmeği ile orantılı olması açısından …

Malzemeler

 

  • 500 gr tavuk kıyması
  • 1 yumurta
  • 2 çorba k. dolusu köfte baharatı
  • 2 y.k (bread crumbs) ekmek ufağı
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 y.k salça (isteğe bağlı)
  • 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
  • 1-2 y.k Zeytinyağı

 

Garniture

  • Domates dilimleri,
  • Marul yaprakları
  • Ketçap
  • Turşu dilimleri
  • Mor soğan halkaları
  • 4 orta boy patates
Hazırlanışı

 

Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine ekmek ufağı, zeytinyağ, köfte baharatı, yumurta, salça, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ilave edip hepsini elle yoğurup köfte harcı elde edin. Köfte harcından cevizden büyük parçalar alıp irice avuç içi kadar hamburger köftesi yapın.

 

Teflon tavada az yağda yahut ızgarada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Hamburger ekmeğine koyup marul, domates dilimleri, mor soğan, turşu ve ketçapla zenginlestirin. Patatesleri soyup kızartmalık doğrayın. Kızgın yağda kızartıp tavuk burgerle birlikte servis yapın.