Turkish pinwheel Borek with collard greens 

İngredients

Liquid mixture

¾ cup milk
½ cup olive or corn oil
1 egg

For filling

Prepare Sauted collard greens

3-4 Turkish pastry sheets

Preparation

Preheat the oven to 350 F. In a small mixing bowl, Combine egg, milk and olive oil together and blend until smooth. Place one pastry sheet on a flat surface and brush with milk mixture evenly. Place sauted collard greens on one side long.

Seal the edges and roll it till end. Place it on lightly greased baking dish. Repeat it until you finish pastry sheets. Place them all on baking dish and brush their tops with milk mixture. You can sprinkle some sesame seeds and nigella seeds on top and bake it until golden brown. Cut it into 8 triangle slices.

 

 

…………………………………………………..

 

 

Otlu dolama börek


Benim borcamım küçük olduğu için 3 yufka aldı sizinki daha büyükse haliyle daha fazla yufka alacaktır. 

3 adet yufka

Sıvı harcı için

3/4 s.b süt
½ s.b sıvıyağ
1 yumurta

İç harcı için


Kara lahana kavurması ndaki gibi hazırlıyoruz

Hazırlanışı

Sıvı harcı için süt, sıvıyağ, ve yumurtayı blender dan geçirip pürüzsüz hale getirin. Yufkaların birini yayıp fırça yardımı ile sıvı harçtan sürüp bir ucuna hazırlayıp soğuttuğunuz ot (laz lahanası) kavurmasından yayın. Kenarlarını içe doğru hafifçe büküp rulo yapın. Yuvarlak borcam tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Üzerine tekrar sıvı harçtan sürüp (dilerseniz susam ve çörek otu serpip) önceden ısıtılmış 170-175 C fırında kızarıncaya dek pişirin. 8 üçgen dilime bölüp sıcak ikram edin.