Sauted collard greens 

Ingredients


  • 1 bunch fresh collard greens or
  • 1(lb) pkg frozen collard greens
  • 1 big onion, finely chopped
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tbsp tomato or pepper paste
  • Salt
  • Black pepper

 

Preparation

In a medium pan, Saute chopped onion in olive oil until lightly brown. Add tomato paste and stir to combine. Add collard greens (that you already cleaned and chopped, if you want to use fresh one). Saute until tender. Season with salt and pepper to taste. Turn the heat off. When it is still warm, serve it with a dallop sour cream or plain yogurt.

 

……………………………………………………………………..

 

 

Ben dondurulmuş paket kullandım ama tazesinin daha güzel olacağını umuyorum. Amerikada yaşayanlar bilirler “Collard greens” olarak geçer kara lahana veya laz lahanası…Tazesine de dondurulmuş olanına da kolayca ulaşabileceğiniz bir sebzedir. Yeterki hangisinin o olduğunu tanıyabilesiniz :) ) 

Malzemeler


  • 1 deste kara lahana veya
  • 500 gr dondurulmuş hazır paket
  • 1 kuru soğan
  • 1 y.k salça
  • 3 y.k zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 

Hazırlanışı

 

Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağda pembeleşinceye dek kavurup salçayı ekleyin. Temizlenip doğranmış laz lahanasını ilave edip karıştırın. Otlar solana dek kavurup tuzunu ve biberini ayarlayıp ateşin altını kapatın. Süzme yoğurt ile ikram edin.