Iowa da yaşarken Kazak arkadaşımız Aynur un sıkça hazırlayıp ikram ettiği, Blogcu arkadaşlardan Burcunun (www.mutfakeglencem.blogspot.com) da blogunda daha önce yayınlamış olduğu “Katlı Pasta” Çok hafif ve lezzetli.
Doğum günü pastası için de ideal oldu.
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 150 gr. margarin
  • 3 yemek kasığı bal
  • 4 su bardagı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için
  • 3 su bardağı sour cream
  • 1 bardak toz seker
  • 2 su bardağı krem şanti

Alternatif krema

sour cream; süzme yoğurda benzeyen bir süt ürünü. Pasta için, puding ya da evde hazırlanan bir muhallebi de pekala iş görür.

Üzerini süslemek için; çikolata
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. Çukurca bir tavada balı kızdırıp karbonatı ilave edin, köpük köpük oluncaya kadar sürekli karıştırın.
1 dakika bekletip (çok soğutmadan) hızlıca çırparak azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Margarini de eritip ılık bir şekilde aynı karışıma aktarın. Azar azar un ekleyerek yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 6 bezeye ayırın. Herbir parçayı unlanmış tezgah üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yine hafif unlanmış aluminyum folyo üzerine serin. Üzerine çatalla batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika kadar pişirin. Çok soğumadan, ılıkken kenarlarının muntazam olması için bir kapak yardımıyle kenarlarını kesin. (kesilen bisküvi parçaları daha sonra kullanılmak üzere ayrılacak)
Kremanın hazırlanışı
Sour cream ve şeker iyice şeker eriyene kadar çırpın. Krem şanti ilave edilerek karıştırın. Hazırladığınız bir kat pastayı kullanacağınız tepsiye alın, üzerini kremayla kaplayın.
Diğer katların da aralarına krema sürerek üst üste dizin. Kenarları da kremayla kaplayıp robotta çekilmiş artan bisküvi parçalarına bulayın.
Çok az süt yahut çiğ kremayla eritilmiş 100-150 gr. kadar çikolatayı bir buzdolabı poşetine koyup delinmiş poşetin ucuyla pasta üzerinde düz çizgiler yapın.
Kürdan yardımıyla aksi yönden çizgiler çizilerek dalgalar elde edin. Ben bu aşamada kendi istediğim dekorasyonu kullandım.

Sour Cream Layered Cake

Layered Cake

This was the cake I baked for my son’s birthday. The recipe belongs to my Kazakh Friend Aynur. It is very rich, light and creamy. It is worth to give time.

Ingredients 

  • 3 eggs
  • 2/3 cup sugar
  • 150 g margarine
  • 3 tbsp honey
  • 4 cups all-purpose flour
  • 1 tsp baking soda

For icing

  • 3 cups sour cream
  • 2 cups whipped cream
  • 1 cup sugar

For decoration

  • Milk Chocolate
  • Heavy cream

Preparation

  1. In a medium bowl, whisk eggs and sugar until smooth. Heat honey in a pan and add baking soda. Stir until bubbly and foamy. Rest it for 1 minute and add to the egg mixture. Melt the margarine and pour it too when it is still warm.
  2. Gradually add all purpose flour and have a soft dough. Divide the dough into 6 balls.
  3. Roll each ball on lightly floured surface

4. Place them each on floured aliminum foil. Bake them in pre-heated 350 F for 10 minutes.

5. Cut them with a lid of pot when they are hot to be able to have smooth edges. Keep the edges you trimmed since you will need to cover the edge of the cake.

6. Process them in the food proccessor when they are completely cooled down and get harder. It should be coarsley crumbled not like dust.

7. Whisk sour cream and 1 cup sugar until sugar dissolves. Add whipped cream and mix to combine.

8.  Cover one layer of cake with icing you prepared and then place
the rest of 6 layers one by one.
9. When you complete icing and frosting it, cover the edge of cake
with processed biscuit edges you kept before.

10. Decorate on top with melted chocolate and chill it until you

serve.