Malzemeler

  • 2 y.k. tereyağ veya margarin
  • 1/3 s.b. sıvıyağ
  • 2 y.k yoğurt
  • 1 t.k tuz
  • 1 t.k şeker
  • 1 y.k sirke veya limon suyu
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 t.k kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • susam
  • çörek otu

 

Hazırlanışı

 

Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun. 10 dakika dinlendirip istediğiniz kuru pasta şeklini verip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip önceden ısınmış 180 C fırında 15-20 dakika yahut kızarıncaya dek pişirin.

 

 

ingredients

 

  • 2 tbsp butter
  • 1/3 cup cooking oil
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 2 tbsp yogurt
  • 1 tsp lemon juice or vinegar
  • 1 egg, separated white and yolk
  • 1 tsp baking powder
  • all-purpose flour

 

for top

 

  • sesame seeeds
  • nigella seeds

 

preparation

 

In a medium mixing bowl, combine cooking oil, butter, sugar, salt, egg white, yogurt, lemon juice, and baking powder together. Gradually add all-purpose flour and have a non-sticky dough. Let rest that for 10 minutes and give them a shape you like. Brush with egg yolk on top and sprinkle some sesame seeds and nigella seeds. Place them on ligtly greased baking dish and bake until lighlty brown in 350 F preheated oven.