Etli biber dolma

 


Malzemeler


  • 15 küçük dolmalık biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 su b. Pirinç
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 y.k. Zeytinyağ
  • 1 y.k biber salça
  • 1 y.k. domates salçası
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı 

İç harcı, sebzeleri küçücük doğrayarak hazır hale getirin. Baharatlar, salça, zeytinyağ, yıkanmış pirinç ve kıymayı karıştırma kabına alıp karıştırın.

 

Doğradığınız sebzeleri de ekleyip tekrar hafifçe karıştırın. İçi temizlenmiş biberleri hazırladığınız iç harçla 2/3 ü dolacak şekilde doldurun kapak olarak doğranmış domates dilimleri yahut biberlerin kendi kapaklarını kullanabilirsiniz.

Ağızlarını kapayıp tencereye yerleştirin. Üzerine yeterince su ve 2 kaşık zeytinyağ gezdirip (limon dilimleri de yerleştirilebilir) kapağını kapatın orta hararette pirinçler şişip uzayana dek pişirin.

 

 

Stuffed green peppers with beef

Ingredients

 

  • 15 tiny cubanella peppers
  • 8-10 oz ground beef
  • 1 cup uncooked rice
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 cloves garlic, minced
  • A handful parsley, chopped
  • 1 big tomato, petite diced
  • 3-4 tbsp olive oil
  • 1 tbsp pepper or tomato paste
  • a dash of dry mint
  • Salt
  • Black pepper

 

Preparation

In a medium mixing bowl, combine rice, ground beef, spices, pepper paste, and olive oil together. Add diced veggies and stir gently until well mixed.

Clean the peppers’ seeds and fill them with filling you prepared. Insert a slice of tomato on top and place them in a pot.

Mix 2 tbsp olive oil, salt and 1 cup hot water and drizzle on top of peppers. Place lemon slices and cook it on medium heat until rice is done. Turn the heat off and let rest 20 minutes and serve warm with yogurt.