Asıl tarif Dr. Oetker e ait olup benim Portakal ağacında gördüğüm ev pidesi… aşağıdaki malzemeler ile 30 adet pide elde ettim tabi bu sayı bezelerinizin büyüklüğüne göre değişecektir.
Malzemeler

  • 1 yumurta akı (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 150 g oda sıcaklığında margarin, tereyağı veya 1/2 sb.’dan biraz fazla zeytinyağı
  • (ben 115 gr kullandım yani bir stick margarin)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu

 

kıymalı iç

  • 300g kıyma
  • 2 rendelenmiş soğan
  • 2 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

 

peynirli iç

  • 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 domates rendesi
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı 

Kıymalı iç hazırlayacaksanız baharatlar hariç tüm malzemeyi sırayla kavurun, en son tuz ve karabiberi ekleyin.

Peynirli iç harcı hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp hepsini karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun.

Üzerine yumurta sarısı sürün tarifte üzerleri yeşil biber ile süsleniyordu ama ben çıkardım. 175C fırında 25-35 dakika pişirin.

Homemade Feta cheese Pide
 

 

İngredients

  • 1 egg white, (keep the yolk to brush top)
  • 1 stick butter margarine or 2/3 cup olive oil
  • 1 cup plain yogurt
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp baking powder
  • All- purpose flour (approx 3.5-4 cups)

 

Beef filling

  • 8-10 ground beef
  • 1 onion, shredded
  • 2 tomatoes, shredded
  • 1 tsp black pepper
  • 1 tsp salt

 

Feta cheese filling


  • Crumbled feta cheese
  • 2 tomatoes, shredded
  • 2-3 tbsp chopped parsley

 

Preparation

To prepare beef filling, in a medium pan, sauté onion and beef for a while and add tomatoes. Sprinkle salt and black pepper. Stir to combine. Let it simmer for 5-10 minutes and turn the heat off and set aside.

To make cheese filling, combine crumbled feta cheese, chopped parsley, and shredded tomatoes in a medium mixing bowl.

Combine all ingredients of dough and gradually add flour and have a soft dough. Let it rest for 10 minutes. Grab some dough big as golf ball. Roll it in oval shape. Spread the filling and fold the edges as you see in the picture.

Place them on lightly greased cookie sheet, brush their tops with egg yolk and bake in preheated 350 F oven for about 25- 30 minutes or until golden brown.