Sevgili Fatmanın iftar için hazırladığı salata…

malzemeler
  • marul yaprakları
  • 1 havuç rendelenmiş
  • 1 salatalık
  • 1 domates
  • 1 turp rendelenmiş
  • roka yaprakları
  • balsamic vinegar sirke
  • tuz
  • zeytinyağ

Sebzeleri doğrayıp karıştırma kabına alıp balsamik sirke, tuz ve zeytinyağ ekleyip karıştırın.



Sebze çorbası (Allah ne verdiyse çorbası)
Fatmanın iftar için denediği Oktay ustaya ait çok güzel bir kış çorbası.
malzemeler
1 havuç
1 patates
1 tutam dereotu
1 çorba k. tereyağı

Terbiyesi için

1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limon
2 çorba k. un
tuz, su

Hazırlanışı

Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş havucu ilave edip kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş olan patatesi ilave edin. Üzerine bir miktar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.

Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu alın, 2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın. Üzerine soğuk su ekleyip çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak tencereye boşaltın. Yeterince sıcak su ilavesi ve tuz ile çorbanızın suyunu ve tuzunu ayarlayın. Piştikten sonra çorbanın üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servıs edin.

Arugula salad with balsamic vinegar

ingredients
Lettuce leaves
Arugula leaves
1 tomato, diced
1 cucumber, diced
1-2 carrot, shredded
A few radishes, shredded
2 tbsp balsamic vinegar
3 tbsp olive oil
Salt

Combine all veggies in a medium mixing bowl. Drizzle balsamic vinegar and olive oil over the salad and toss to coat. Add some salt to taste. Place on a platter.

veggie soup

Ingredients

1 carrot
1 potato
A handful fresh dill
2 tbsp butter

1 cup plain yogurt
1 egg yolk
½ lemon juice
2 tbsp flour
Salt
Water

Preparation


Grease the pan wit 2 tbsp butter and add shredded carrot and sauté for a few minutes then add shredded potato. Pour some hot water and let it simmer for a while.

Meanwhile, whisk 1 cup yogurt, 2 tbsp flour, lemon juice and egg yolk in a small bowl. Add 2-3 tbsp cold water and stir this mixture to combine. Gradually add this yogurt mixture to the pan. Adjust your soup by adding some hot water.

Add some salt to taste and let it simmer for 10 minutes. Pour a scoop in a bowl and sprinkle some chopped dill on top.