Invitation kabob / Davet kebabı

Dün ilk defa Ağrı da görüp beğendiğim bir yemeği denemek istedim misafirlerim için “Davet kebabı”. Patlıcan, kırmızı veya beyaz et ve pirinçden oluşan yemek gerçekten çok lezzetli ve görüntüsü de oldukça şık. Ana yemek olarak da o kadar çok vakit almıyor diyebillirim. Bu günkü iftar menümüzde bakalım başka neler vardı;

  • Davet kebabı
  • Tavuklu şehriyeli yoğurt çorbası
  • Zeytinyağlı yaprak sarma
  • Zetinyağlı patlıcan dolma
  • Kıymalı tepsi böreği
  • Fırında soslu tavuk but
  • Mor lahana salatası
  • Marul salatası
  • Yaş pasta

Davet kebabı

Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 bardak pirinç
4 bardak et veya tavuk suyu
3 y.k. sıvıyağ
Tuz
2-3 uzun patlıcan


Hazırlanışı


Patlıcanları uzunlamasına incecik dilimleyip kızartın. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Etleri 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle suyunu salıp çekene dek kısık ateşte kavurun.Pirinci sıvıyağda normal pilav yapar gibi kavurup ocağın altını kapatın.
Kızarmış patlıcan dilimlerini yuvarlak borcam veya tepsinin kenarına yerleştirin. Ortaya kavurduğunuz etleri koyun etlerin etrafına kavurduğunuz pirinci yerleştirin.

Patlıcanları et ve pirinçlerin üzerine gelecek şekilde kapatıp et suyu ve tuzunu yavaşça ilave edin. Borcamın kapağını kapatıp 180 C fırında pirinçler şişene dek pişirin.

Invitation kabob

This dish belongs to Agri, mount Ararat city, in Turkey. I tried it for the first time for my guests last night. They liked it a lot. That means it is suggested!
ingredients

2 eggplants

2 cups jasmine rice

4 cups beef or chicken broth

3 tbsp cooking oil
salt if needed

oil for frying

10 oz petite diced beef
preparation
 Oil the pan with 3 tbsp oiland saute beef cubes until tender. Meanwhile in another pan, put some oil and then add pre-washed and rinsed rice. Roast it by stirring until rice gets really dry.

Slice the eggplants pretty thin lengthwise. Fry them a few at a time. Place on paper towel.

In a round baking dish, place fried eggplant slices side by side. Pile cooked beef cubes in the center of dish. place roasted but not completely cooked rice around beef.

Cover beef and rice pile with fried eggplant slices. Drizzle beef or chicken broth over the dish gently. Put a lid on it and cook 350 F preheated oven until rice is soaked all broth.

Advertisements

5 Comments Add yours

  1. neseersoy says:

    >selam,blogunu tesadüfen buldum ve çok beğendim , yaptıkların ve sunuşların çok çok güzel.hepsi için ellerine sağlık .Özellikle papates püresinin içinde mayonezli yoğurt sunumun çok hoşuma gitti , en kısa zamanda yapacağım.sevgilerimle,Neşe

  2. >Merhaba Nese,Tesekkur ederim guzel yorumlarin icin.

  3. nr says:

    >davet kebabini tattiktan sonra bu yemegi ilk gelen misafirlerime yapma karari almistim.herkes cok begendi.lezzeti de goruntusu de harika.tesekkurler

  4. Anonymous says:

    >selamöncelikle paylaşımınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Davet kebabı çok güzel görünüyor ama bunu nasıl servis etmemiz gerektiğinide gösterseydiniz keşke çok süper olacaktı… Yani borcamda süper duruyor ama tabakta nasıl olacak acaba ?

  5. >Merhaba,Servise gordugununuz sekilde koydum. Isteyen istedigi kadar alabilmis oldu. Cok iyi pistigi icin servis kasigi ile cok rahat aliniyor. Belki tek negatif yonu bolundukten sonra ilk hali kadar estetik olmamasi. Ancak lezzetine diyecek yok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s