Hayırlı Ramazanlar Herkese! Elimden geldiğince Ramazan boyunca hazırladığım menüleri sizlerle paylaşlamaya çalışacağım. Umarım bayanların evrensel “bugün ne pişireyim?” sorusuna bir cevap olabilirim.

Tavuklu pirinç Pilavı
 malzemeler
  • 2 bardak jasmin pirinç
  • 1 büyük kase dolusu haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
  • 3 bardak dolusu tavuk suyu
  • tuz
  • sıvıyağ
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iyice süzülmek üzere bırakın. Sıvıyağı tencereye alın ısınınca pirinci ekleyip kavurun. Suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra tavuk etini ilave edip kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirip ocağın altını kapatın, 30 dakika demlenmeye bırakın.

…………………………………………………………………………………………

Ramadan Kareem! I hope Ramadan brings us health, peace and tolerance! I will try to share all foods I prapare for Iftar during the Ramadan. So you might have an idea what you re going to cook.

I wish you and your family have a blessed Ramadan!

Chicken pilaf

Ingredients

  • 2 cups jasmine rice
  • 1 cup cooked and pulled chicken
  • 3 cups chicken broth
  • 1 tsp salt
  • 3 tbsp oil (corn, canola,

Preparation

Wash and rinse rice. Oil the pan and heat on medium high heat. Add rinsed rice and roast it until nice and dry. Pour chicken broth and pulled chicken. Stir with a spoon and add some salt if needed. Cover the lid and bring it to boil on low heat until rice soaks all chicken broth. Turn the heat off and place a paper towel over rice and under the lid. Let rest for 20-30 minutes. Serve warm.