Fırında kıymalı sigara böreği

Malzemeler



1 paket üçgen yufka

İçi için

200 gr kıyma
1 adet kuru soğan

3 y.k. sıvıyağ

2 adet sivribiber
1 adet domates
Karabiber
Toz biber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yeterince sıvıyağ veya zeytinyağ

Hazırlanışı

İç harcı hazırlamak için, incecik doğranmış soğanı 3 kaşık yağda soteleyin. Salçayı, sivri biberleri, kıymayı ve kabuğu soyulup küçücük doğranmış domatesi sırayla ekleyip kavurun. En son baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatın.

Oda sıcaklığına gelince yufkaların geniş kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan yayıp sigara böreği gibi sarın. Zeytinyağına batırıp yahut fırça yardımıyla yufkalara sürüp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirin.

Oven fried cigar shape pastry with ground beef filling

Ingredients

1 package Turkish triangle pastry

For filling

8-10 oz ground beef
1 onion, finely copped
2 green peppers, diced
1 tomato, peeled and diced
3 tbsp oil
Salt
Black pepper
Paprika
1 tbsp pepper paste

Cooking oil

Preparation

To prepare filling, sauté onion in 3 tbsp oil in a medium pan. Add pepper paste and mix well. Stir in green peppers, tomato, and ground beef one by one. Sauté that for 15 mınutes or until lightly brown. Turn the heat off and let cool down a little.Spread each sheet of dough on a flat surface. Place 1 tbsp ground beef filling on wide side of dough. Fold both sides over filling and roll till end. Brush the end of the dough with water and stick it.

Brush them with cooking oil and place ½ inch apart on lightly greased cookie sheet. Bake until golden brown. Serve warm and crispy.