Böğürtlen zamanı gelmiş….sürekli çilek toplamak için takıldığımız Washington Farm a bu sefer de böğürtlen toplamaya yola koyulduk…eve dönünce böğürtlenlerin meyve gibi salt yenmeyecek kadar ekşi olduğunu farkettim…ne yapayım diye düşünürken, bir kısmını reçel bir kısmını da şurup yapmaya karar verdim, güzel de oldu.
Şimdilik şurubun tarifini paylaşalım gelecek sefere de reçeli…
Böğürtlen şurubu

malzemeler

  • 1 kg böğürtlen
  • 2 su bardağı şeker
  • bir kaç tane nane yaprağı
  • soğuk su

hazırlanışı


böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine nane yapraklarını ve 2 bardak şekeri serpip kısık yada orta ateşte 1 saat kadar pişirin. İnce gözenekli süzekten geçirip çekirdeklerini ayıklayın. Çekirdeksiz, süzdüğünüz kısma yeterince buzlu su ekleyip servis edene dek dolapta bekletin.

…………………………………………………………………………………………

Homemade Blackberry Juice

We were in Wasington Farms to pick blackberries yesterday. But when we got back to home, I noticed that they are too sour and tart to eat like fruit. I decided to make blackberry jam and blackberry juice. I’ll share the recipe of blackberry juice now that I tried and next time blackberry jam!

Ingredients
  • 2 pounds blackberry
  • 2 cups sugar
  • fresh mint leaves
  • Ice cold water
 Preparation
 In a medium pot, combine, rinsed and drained blackberries, mint leaves and sugar. Bring it to boil. Let simmer for about an hour. Pass the mixture through a fine mesh sieve and strain the seeds out, discard them. Let cool to room temperature before you add cold water. Add enough ice cold water to make blackberry juice. Serve cold.