Cheesekek dolgulu çikolatalı cupkek



Arkadaşımız Fatmanın hazırladığı ve herkesin çok beğendiği cupkekler…eline sağlık Fatmacığım.


Malzemeler

Dolgusu için


  • 1 paket labne peyniri, oda sıcaklığında
  • 1/3 kupa şeker
  • 1 yumurta
  • Bir çimdik tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata (250 ml lik)
  • 1 su bardağı fıstık ezmeli damlalar

kekler için

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 bardak şeker
  • ¼ bardak kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • çimdik tuz
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/3 bardak sıvıyağ
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Labne peyniri bir kasenin içinde mikserle çırpın. Şekeri, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir karışım olana kadar mikserden geçirin. Damla çikolatayı ve fıstık ezmeli damlaları ekleyin.

Cupkek için, un, şeker, vanilya, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırma kabına alın. Su, sıvıyağ ve sirkeyi ekleyin. Güzelce karıştırın. Kağıt kek kalıpları yerleştirilmiş muffın kalıbına karışımı yarılarına gelecek şekilde paylaştırın.

 Herbir cupkekin ortasına 2 yemek kaşığı labne peynir karışımını ilave edin. Önceden ısınmış 180 C fırında 25-30 dakika kadar pişirin. 10 dakika kadar dışarda soğutun. Kalıptan çıkarın. 18 cupkek yapıyor.

………………………………………………………………………………………………….

Cheesecake filling Chocolate cupcakes


A of friend of mine made those decadent & irrissitible chocolate cupcakes and everybody loved them.
She said she is inspired in this website http://howaboutorange.blogspot.com/ Jessica Jones, the blogger, wrote that the recipe copied from some cookbook at her mom’s house a long time ago.
My friend found the same recipe in http://smittenkitchen.com/ and the writer said she made the recipe from The Great Book of Chocolate, David Lebovitz (black-bottom cupcakes ). So I guess we could say that we found the source.
Filling

  • 1 package (8 oz.) cream cheese, softened
  • 1/3 cup sugar
  • 1 egg
  • 1/8 tsp salt
  • 1 cup chocolate chips
  • 1 cup peanut butter chips (or just use more chocolate if you want)

Cupcakes

  • 1 1/2 cup all-purpose flour
  • 1 cup sugar
  • 1/4 cup baking cocoa
  • 1 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt
  • 1 cup water
  • 1/3 cup vegetable oil
  • 1 Tbs white vinegar
  • 1 tsp vanilla

Preparation



Beat softened cream cheese in a medium mixing bowl. Add sugar, egg, salt. Mix well until combined. Fold in chocolate and peanut butter chips. Set aside.

To prepare cupcakes, combine flour, sugar, cocoa, baking soda, and salt. Pour water, oil, vinegar, and vanilla. Mix well. Fill paper-lined muffin cups half full with batter.
Top each with 2 Tbs. of cream cheese mixture. Bake at 350º for 25-30 minutes. Cool 10 minutes and remove from pan. It makes 18 cup cakes.