Oktay Ustadan bir salata…tam yaza uygun hafif ve lezzetli. Benim gibi gelenekçi bir salata damak tadı olup cevizi salatada düşünemeyenlere de müjde! çok yakışıyor bu salataya ceviz.

Gavurdağı salatası

  • 4 kırmızı soğan
  • 3 domates
  • 4 biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam roka
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam renkli kıvırcık
  • 1 çay b.ceviz
  • 1 çorba k.kırmızı biber püresi
  • Nar ekşisi
  • zeytinyağı

Hazırlanışı

Piyazlık incecik doğranmış kırmızı soğanları karıştırma kabına alın. Doğranmış biberleri, iri çekilmiş Cevizi ekleyin. Maydanoz, domates ve taze nane doğrayarak hepsini karıştırma kabına ilave edin. Üzerine nar ekşisi, kırmızıbiber püresi ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Hazırlanan salatayı roka ve renkli yeşillikle servis edin.

……………………………………………………………..
Gavurdag Salad
We have small, shallot like red onions in Turkey.That’s why we use more than one for a dish or salad. But if it is a large onion, you can use just one instead. This recipe belongs to Oktay Usta who is very popular as a Chef in Turkey.
Ingredients
  • 4 small red onion, thinly sliced
  • 3 tomatoes, diced
  • 4 thin green pepper, thinly sliced
  • Handful fresh parsley, chopped
  • Handful fresh mint, chopped
  • Handful fresh arugula
  • A few leaves lettuce
  • 1 tbsp Pomegranate molasses
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 tbsp red pepper puree
  • ½ cup coarsely chopped walnut
  • Salt
  • Lemon juice

Preparation

Combine all chopped and diced veggies like red onions, tomatoes, green peppers, mint, and parsley in a medium mixing bowl. Whisk lemon juice, pomegranate molasses, red pepper puree, olive oil and salt together and drizzle over the salad. Toss to coat. Serve with lettuce and arugula leaves.