Kızarmış kedi balığı

malzemeler


4 kedi balığı filetosu
Tuz
Karabiber
Yeterince kuru maydanoz
Toz kırmızı biber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı

Balıkları baharatlar ile ovup dolapta dinlendirin. Yağı tavaya alıp kızdırın. Balıkları una bulayıp her yönünü 6-8 dakika pişirin. Pilav ve salata ile servis edin.

Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı

Malzemeler

1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.

Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.

…………………………………………………………………….

Rice pilaf with peas and carrots

Ingredients

1 and ½ cups jasmine rice
2 and ½ cups hot water or chicken broth
Salt
1 can (15 oz )carrots and peas
4 tbsp Cooking oil

Preparation

Rinse and drain the rice evenly. Oil te medium pot and add well drained rice. Stir and roast it until rice get dry. Add drained can carrots and peas mixture in rice. Stir to combine. Pour chicken brot or ot water. Cover and cook until soak all juice. Turn the heat off and let rest for 30 minutes.

Fried Catfish

Ingredients

4 catfish fillets
Salt
Pepper
Paprika
Cooking oil
Dry parsley
Flour

Preparation

Rub the fillets with herb and spices. Let rest in fridge for an hour. Coat with flour and fry in hot oil. Serve warm with rice pilaf and green salad.