Meyveli yoğurt

Çilek, böğürtlen, ahududu gibi mevsim meyveleri, fındık, ceviz gibi evde bulunan kuru yemişler, yeterince şeker ve yoğurt bütün ihtiyacınız olan malzemeler…

Çilekli süt

1 kase çilek ve 2 kupa dolusu süt blender dan geçirilir hafif tatlandırmak için çok az şeker yada bal eklenir ve tüm şeker ihtiyacınızı karşılayacak sağlıklı bir içecek oluverir.

Vanilya pudingli fındıklı kuplar

1 paket hazır vanilya puding veya evde 3 kupa süt, 1 kaşıknişasta ve bir kaşık un veya pirinç unu, 1/2 kupa şeker ve bir paket vanilya ile hazırlayacağınız puding, 10-15 kadar kakaolu bisküvi, dövülmüş 1 kase +üzerlerine yerleştirmek için 1 avuç tüm fındık. Hazırladığınız pudingi kırılmış kakaolu bisküvileri ve fındık kırığını kuplara sırayla yerleştirin. kakaolu bisküvi tozu ve bütün fındıkla süsleyin.

…………………………………………………………………………………………………

Light Summer Treats

fruit yogurt

  • 1 cup mixed berries like strawberry, raspberry, blueberry, blackberry
  • 1 cup plain or vanilla yogurt
  • 1/2 cup strawberry or 2-3 tbsp liquid strawberry smoothy mixture
  • sugar or honey if needed

Blend 1/2 cup fresh strawberry (or I used liquid strawberry smoothy mixture) and yogurt until smooth. Layer fruit yogurt and some berries to the cups until you fill the cups.

strawberry milk

  • 1 cup whole milk
  • 1 cup strawberry+ a few more strawberries as garnish
  • sugar to taste

Blend strawberries ( I used a few tbsp strawberry flavoured liquid smoothy mixture) them until smooth and decorate the cups with strawberries.

vanilla pudding parfaits

  • 3 cups whole milk
  • 1 tbsp corn starch
  • 1 tbsp flour
  • 1/2 cup sugar
  • 1 tsp vanilla
  • 1/2 cup chopped hazelnut
  • a handful whole hazelnut
  • 10-15 chocolate cookies

Combine milk, corn starch, flour, sugar in a medium pot and cook until bubbly and consistent. Add vanilla and stir to combine. Divide the puding to cups, place coarsly crumbled 2-3 cookies. then sprinkle 1 tbsp chopped hazelnut. Repeat the process until you fill the cups. Grate 1 cookie on top of each cup and place one whole hazelnut on top. Let set in fridge for a few hours.