Akdeniz usulu tavuk şiş
Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
Tuz

Karabiber
Zeytinyağ

Kırmızı toz biber
1 kırmızı soğan

Hazırlanışı


Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kalın dilimlenmiş kırmızı soğan, tuz, karabiber, zetinyağ ve toz kırmızı biber kullanarak marine edin. Bu halde dolapta saklama kabında en az birkaç saat yahut gece önceden bekletin.

Çöp şişlere; bir tavuk parçası bir dilim kırmızı soğan olacak şekilde dizin. Ocak üstü ızgarada yada mangalda ızgara izleri çıkana ve tavuklar artık pembe renkten beyaza dönene dek pişirin. Pilav, yeşillikler, lavaş ekmek, salata ve ayran ile ikram edin.

Yabani pirinçli pilav

Malzemeler

1,5 su bardağı uzun pirinç
½ su bardağı siyah yabani pirinç
Tuz
3-4 kaşık sıvıyağ
Birkaç damla limon suyu
3 su bardağı tavuk suyu veya su

Hazırlanışı

İki pirinci birllikte yıkayıp iyice süzün. Orta boy bir tencereye sıvıyağ koyup pirinçleri iyice kavurun. Birkaç damla limon suyu damlatıp yeterince tuz atın. Tavuk suyunu ilave edip önce orta hararette daha sonra kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcak ikram edin.

…………………………………………………………………………………..
Mediterranean style chicken kabob
Ingredients
2 boneless and skinless chicken breast, cut into ½ -inch thick
Salt
Black pepper
Olive oil
Paprika
1 red onion, cut into wedges

Preparation

Soak your wooden skewers before you start to use it. If you will use metal skewers oil them not to stick.

To prepare chicken, combine, chicken cubes, salt, pepper, paprika, olive oil and onion wedges in a medium mixing bowl or a container.
Put a lid on it or cover with a plastic wrap and let rest in fridge for at least a few hours or over night.Thread one chicken cube and one onion wedge to the skewers.
Pre-heat the griddle or grill on medium high heat and cook until it has grill marks and chicken is no more pink.

Serve with a kind of rice pilaf, lavash bread, ayran( which is Turkish refreshing and healthy drink made of plain yogurt, salt and ice cold water), and salad.

Wild rice pilaf

Ingredients

1and ½ cup jasmine rice
½ cup wild rice
3 cups chicken broth
Salt if needed
4 tbsp oil

Preparation


Oil a medium pan and heat it on medium high heat. Wash two kinds of rice together and drain well. Put in the pan and stir it frequently until rice is really dry. Pour chicken broth and turn the heat on medium or low. Let simmer until rice absorb all broth. Turn the heat off and let rest 30 minutes before serve.