Filistinli arkadaşım sayesinde Orta Doğu mutfağını daha yakında tanıma imkanı buluyorum…Bugün yine arkadaşımın kendisinin bizler için hazırladığı iki hafif, sağlıklı ve doyurucu Filistin salatasını paylaşacağım sizlerle.

Filistin usulu Yeşil salata

malzemeler

  • 1 marul
  • 2 orta boy domates
  • 1 salatalık
  • ½ bağ maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 2 küçük pita ekmek (bir çeşit tandır ekmeği)
  • Zeytinyağ
  • Limon suyu
  • Tuz

Hazırlanışı

Salata sebzelerini doğrayıp karıştırma kabına alın. Pita ekmekleri küçük küpler halinde kesip fırında kıtır kıtır olana dek bekletin. Saltanın üzerine ekmek parçalarını serpin. Limon suyu ve tuzu küçk bir kasede karıştırın. Zeytinyağ ilave edip salatanın üzerine gezdirin.

Filistin usulu tabuleh

Malzemeler

  • 2 bağ taze maydanoz, kıyılmış
  • 2 orta boy domates, doğranmış
  • 1 salatalık, doğranmış
  • 3 dal yeşil soğan, incecik doğranmış
  • Avuç dolusu taze nane, kıyılmış
  • 3-4 çorba kaşığı kısırlık bulgur
  • Limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Bulguru, üzerine sıcak su gezdirip şişmesi için bir kenarda bekletin. Buarada, bütün doğranmış salata malzemelerini genişçe bir karıştırma kabına alın. Bulguru ekleyin. Limon suyu ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp zetinyağını ilave edin. Salatanın üzerine gezdirip karıştırın.

……………………………………………………………………………………

Two Kinds Of Palestine Salads

Thanks to my Palestinian friend, I am learning about Middle Eastern cuisine. It is close to Turkish cuisine, maybe that’s why I like it; especially appetizers and salads. Let’s see two healthy, light and savory green salads from Palestine.

Palestine Green salad

Ingredients

  • 1 iceberg lettuce, thinly sliced
  • 2 medium tomatoes, diced
  • 1 medium cucumber, diced
  • 2-3 green onions, thinly sliced
  • ½ bunch flat leaf parsley, chopped
  • 2 pita bread
  • Lemon juice
  • Olive oil
  • Salt

Preparation

Preheat the oven to 375 F. Cut pita breads into small cubes or pull it into small pieces. Spread pita bread cubes onto oven tray as one layer and bake it until crispy. Meanwhile, combine all chopped and diced veggies in a large bowl. Whisk lemon juice and salt together. Stir olive oil in. drizzle over the salad and top with crisp pita bread pieces.

Palestine style Tabbouleh

Ingredients

  • 2 bunches fresh parsley, chopped
  • 2 tomatoes, petite diced
  • 2 green scallions, thinly sliced
  • a handful fresh mint, chopped
  • 1 cucumber, diced
  • 3-4 tbsp finely cracked bulgur, pre-soaked
  • Lemon juice
  • Olive oil
  • Salt

Preparation

Combine chopped parsley, diced tomatoes and cucumber in a medium mixing bowl. Add sliced green scallions, chopped mint and pre-soaked bulgur. In a small bowl, whisk lemon juice and salt together. Pour olive oil in it. Drizzle over the salad and toss to coat.