Kolay tavuk şiş

Malzemeler (6 kişilik)

  • 4 tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kuru yada taze biberiye
  • 1 kuru soğan, rendelenmiş
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini önce inceltmek amaçlı ikiye kesip sonra kullanacağınız çöp şişlere uygun uzunlukta uzun ince şeritler halinde kesin.

Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları karıştırıp tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat dinlendirin.

Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım. Kullanmadan önce şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim gibi çöp şiş tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın. Böylece etleriniz metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de yanmayacaklardır.

Tavukları şişleyip önceden ısınmış mangalda veya benim yaptığım gibi ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara izleri çıkıp tavuklar tamamen beyazlaşana dek pişirin.

Easy chicken skewers

Ingredients (6 servings)

4 boneless skinless chicken breast

Salt

Black pepper

1 onion, grated

1 clove garlic, grated

1 tsp paprika

1 tsp dry or fresh rosemary

1 tsp dry or fresh thyme

Olive oil

Preparation

Cut breasts into long and thin stripes.

To marinade, combine salt, pepper, paprika, rosemary, and thyme in a plastic storage bag.

Add grated onion, garlic and olive oil in the bag. Put chicken strips in it and shake to coat. Refrigerate for a few hours.

Thread chicken stripes to the 6-inch wooden skewers. Cook them both sides on pre-heated medium high heat until chicken is no longer pink.

You can use outdoor grill or griddle on stove just like me. Serve it with green salad and bulgur/rice pilaf.