Yaz için ideal, iki hafif salata daha…Formunu korumak isteyenlere…Fatmanın hazırladığı közlenmiş sebzeli salata…ve Nuranın hazırladığı yaz salatası….

Közlenmiş sebzeli yeşil salata

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet turuncu biber
  • 2 adet dolmalık kabak
  • 2 adet sarı kabak
  • 3 orta boy havuç
  • 1 adet marul
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon suyu

Hazırlanışı

Taze biberleri, kabakları, ve havuçları iri küpler halinde doğrayıp yağlanmış tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerine zeytinyağ gezdirip tuz, karabiber serpin. Önceden ısınmış 180-200 C derecede 10-15 dakika közleyin.

Fırından çıkarıp soğutun. Marulu doğrayıp közlenmiş sebzeleri, tuz, limon suyu ve zeytinyağ ekleyip karıştırın.

Kırmızı soğanlı yaz salatası

Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • ½ demet maydanoz
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 1 adet limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Domatesleri ve salatalığı küçük küçük doğrayın. İnce piyazlık kıyılmış kırmızı soğanı, kıyılmış maydanozu, tuz, limon suyu ve zeytinyağ ekleyip karıştırın. Soğandan dolayı Hemen tüketilmesi gereken bir salata.

…………………………………………………………………………….

Green salad with roasted veggies

Ingredients

  • 1 red bell pepper, diced
  • 1 orange bell pepper, diced
  • 1 yellow bell pepper, diced
  • 1 zucchini, diced
  • 1 squash, diced
  • 1 lettuce
  • 1 lemon juice
  • 2-3 tbsp olive oil
  • Salt

Preparation

Oil one of your oven tray and place all diced veggies but lettuce. Drizzle olive oil over vegetables, sprinkle some salt and pepper. Cook it in preheated 400 F oven for 15 minutes or until lightly browned.

Let it cool to room temperature. Chopped the lettuce up and stir roasted veggies in. Add salt, lemon juice, and olive oil. Toss to coat.

Summer salad with red onion

Ingredients

  • 2 big tomatoes diced
  • 1 cucumber peeled and diced
  • 1 red onion thinly sliced
  • ½ bunch flat leaf parsley chopped
  • 3 tbsp olive oil
  • Lemon juice
  • Salt

Directions

Combine all vegetables in a medium mixing bowl. Add olive oil, salt and lemon juice. Toss to coat. Serve immediately.