Aşağıdaki malzemelere herzamanki gibi sadık kalamadım:)) Çok ağır olmasın diye peynir miktarını 1,5 pakete indirip onun yerine 3 kaşık un kullandım. normal cheesekek den daha sıvı bir peynir karışımı oldu ama düşük ısıda uzun süre tutunca bildiğimiz peynir keki çıktı ortaya. İlk defa peynir keki yapıyorsanız benim gibi çılgınlıklar yapmadan aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz…

Malzemeler

1 paket ülker kakaolu biskuvi ufalanmış

3 kaşık tereyağ veya margarin

3 paket labne peynir

3 yumurta

1 paket vanilya

1 y.k. un

1 su bardağı şeker (250 ml)

1 kase eritilmiş çikolata

½ kase kadar fındık

HazırlanışıEritilmiş Margarin ve kırılmış bisküviyi karıştırıp yuvarlak hafif yağlanmış kelepçeli kek kalıbının tabanına sıkıca bastırarak döşeyip bir kenara koyun. Oda sıcaklığındaki Labne peynirleri ve şekeri, şeker gözden kaybolana kadar robottan geçirin.

Vanilya, un ve Yumurtaları birer birer ekleyip pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırın. Karışımdan bir kase kadar ayırın. Geri kalan peynir karışımına eritip soğuttuğunuz ½ kase çikolatayı ekleyip karıştırın.

Bisküvi tabanın üzerine çikolatalı karışımı yayın onun üzerine de kaşık yardımıyla sade olan karışımı dökün. Bir bıçakla ebru desenleri gibi birkaç kez karıştırın.

Önceden ısıtılmış 160 C fırında 40-50 dakika yahut içi tamamen pişene ve katılaşana dek pişirin. Soğutup kalan eritilmiş çikolatayı üzerine gezdirin fındık kırılkları ile süsleyin. Servis edene dek dolapta bekletin.

Ingredients

1 and ½ cups graham cracker crumbs (I used a kind of Turkish chocolate cookies for crust)

3 tbsp melted butter

3 pkg. (8 oz each) softened cream cheese

1 cup sugar

1 tsp vanilla

3 eggs

1 cup melted and cooled semi-sweet chocolate divided

1 tbsp all-purpose flour

½ cup hazelnut

preparation

Preheat oven to 325 F. grease 9 inch spring form cake pan. Mix cookie crumbs and butter; press firmly onto bottom of prepared pan.

Beat cream cheese, sugar and vanilla in a medium bowl with an electric mixer on medium high speed until well blended. Add eggs, one at a time, beating on low speed after each addition just until blended. Remove 1 cup of the batter; set aside.

Stir ½ cup melted chocolate into remaining batter in medium bowl; pour over crust. Top with spoonfuls of the remaining 1 cup plain batter. Cut through batters with knife several times for swirled effect.

Bake 40 minutes or until center is set. Cool. Decorate it with remaining ½ cup melted chocolate and hazelnuts.