Supangle

Malzemeler

2,5 bardak süt (250 ml lik bardak)

2 yemek kaşığı mısır nişastası (yahut 1 y. kaşığı nişasta + 1 y. kaşığı un)

1/2 su bardağından az şeker

1 paket vanilya

2 y. k. kakao

2-3 y.k. tereyag veya margarin

bir kac dilim kek veya biskuvi

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri küçük bir tencereye alıp baloncuk oluşturup puding kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin. Terayag ekleyip karistirarak erimesini saglayin, ardindan ocagin altini kapatin. Tabanina kek dilimleri yerlestirilmis Küçük kaselere yahut kuplara paylaştırıp dilediğiniz şekilde süsleyin. Damla çikolatalar, antep fıstığı, fındık kırığı seçeneklerden bazıları olabilir.

…………………………………………………………………………………………………..

Supangle (Turkish chocolate pudding)

easy, quick, and fix dessert for everyone even for kids…

Ingredients

2 and ½ cups whole milk

2 tbsp corn starch (you can use 1 tbsp corn starch + 1 tbsp all-purpose flour )

1/3 cup granulated sugar

1 tsp vanilla

2-3 tbsp cocoa powder

3 tbsp butter

left over cake slices or cookies

Preparation

Combine all ingredients in a medium sauce pan and turn the heat on medium. Cook by stirring frequently until it becomes consistent and bubbly. Stir in butter and turn the heat off.

Place cake slices or cookies on the bottom of custard cups and pour pudding into 5-6 ramekins, custard cups or small ice cream cups. Let them cool down to room temperature and chill for a few hours. You can decorate the cups with chocolate chips or nuts you like.