Kırmızı soğanlı patates salatası

Poğoça

Ağlayan Kek
Ağlayan kek

Malzemeler

3 yumurta
3 y.k. süt
4 y.k. kakao (miktar Türkiyedeki ile aynı olmayabilir burdaki kakao Türkiyedekiler gibi etkili değil siz azar azar ekleyerek kakao miktarını ayarlarsınız )
2/3 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar Un (1 su bardağına yakın- ¾ su bardağı- 240 ml lik bardak ile)

üzeri için

1 bardak süt üzerine gezdirmek için
1 kase krem şanti
½ kase damla çikolata eritmek için
¼ su bardağı çiğ krema veya süt
Antep fıstığı süslemek için

Hazırlanışı

Keki hazırlamak için, yumurtaları karıştırma kabına alıp mikserle 3 dakika çırpın şekeri ekleyip 3-5 dakika daha çırpın. 3 kaşık sütü, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Azar azar unu ilave ederek spatula ile karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu boşaltıp önceden ısınmış 180 C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Kek fırından çıkar çıkmaz dilimleyip üzerine 1 bardak süt gezdirin. Oda sıcaklığına düşmesini bekleyin. Krem şantisini hazırlayıp üzerine spatula ile sürün. Dolapta bu haliyle birkaç saat dinlendirin.

Çikolatayı çiğ krema ile ben mari usulu eritin. Yahut mikrodalgada ısıtarak da eritebilirsiniz. Soğumuş olan kekinizin krem şanti tabakasının üzerine erimiş ve tamamen soğumuş çikolatayı gezdirin. Servis edene kadar dolapta bekletin. Antep fıstığı ile süsleyin.

…………………………………………………………………………..

Potato salad with red onion

Turkish pogoca with cream cheese

Chocolate cake with chocolate ganache

Ingredients

3 eggs
3 tbsp milk
2/3 cup sugar
1 tsp vanilla
1 tsp baking powder
4 tbsp dark Dutch cocoa powder
All-purpose flour (approx ¾ cup)

For top
1 cup whole milk
1 cup whipped cream
½ cup semi-sweet chocolate chips
¼ cup heavy cream, whipping cream or whole milk to melt the chocolate
Pistachios

Preparation

To make chocolate cake, beat eggs and sugar for 4-5 minutes with an electric mixer. Add 3 tbsp milk and cocoa powder. Stir in vanilla, baking powder. Gradually add all-purpose flour. Pour the batter to lightly greased baking dish and bake in 350 F preheated oven for about 25-30 minutes or until wooden stick insert and comes out clean.

Pour 1 cup whole milk on hot cake evenly. Cool the chocolate cake in room temperature. Spread 1 cup whipped cream on top of cake as a layer and chill it in fridge for a few hours.

To melt chocolate chips, heat up the chocolate chips with heavy cream in microwave. Whisk it to make smooth. Drizzle over the cool cake. So you will have 3 layer chocolate cake. Decorate the cake with pistachios.