Lavaş ekmeklerinin içinde adana kebap, soğan salatası, maydanoz, ızgara olmuş domates ve sivribiberler ile ayran servis edilen bir öğüne kim hayır diyebilir ki?

Ben yine bir değişiklik yapıp kısır hazırladım yanına, Adanalayız ya bulgursuz olmuyor

Malzemeler

300 gr kıyma

1 kuru soğan incecik kıyılmış

1/3 demet maydanoz kıyılmış (isteğe bağlı)

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Kimyon

Kırmızı toz biber

Ikram alternatifleri

Domates

Sivribiber

Maydanoz

Soğan salata

Ezme salata

Yeşillikler

Ayran

Lavaş ekmek

Hazırlanışı

Kıyma, kıyılmış soğanı ve maydanozu karıştırma kabına alın baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Saklama kabında bir gece dolapta dinlendirin.

Biz Amerikada olduğumuz için mahrumuz fakat Türkiyede yaşayanların bulması kolaydır Adana kebap şişleri diğerlerinden farklıdır, yassı ve enli olurlar.

Görüldüğü gibi ancak çöp şişlerle yetinmek zorunda kalıyoruz ) Benim gibi çöp şiş kullanacaksanız enaz birkaç saat önceden çöp şişlerinizi suya ıslarsanız yanıp kararmasını kısmen de olsa önlemiş olursunuz.

Kebap harcından elinize bir miktar alıp yağlanmış şişe geçirin. Domates ve sivribiberleri de şişleyip ızgaranın kenarında kebaplar ile pişirin.

………………………………………………………………………………………………

Adana kabob

This dish named after the Southern city where the dish comes from, my hometown, “Adana” That’s why We call it “Adana kebap” in Turkish. It is a kind of highly spicy kabob which is skewered and flame broiled ground beef & lamb meat mixture.

It is seasoned with onion, parsley and spices. You can serve it with hummus, salad, rice, parsley, onion & pita bread and char-broiled tomato and green peppers.

Ingredients

1 pound ground lamb or beef (it s better have fat, not lean) or mixture of them

1 onion very finely chopped

1/3 bunch very finely chopped parsley (optional)

Salt

Black pepper

Red crashed pepper

Paprika

Cumin powder

To serve with

Parsley

Tomatoes

Green peppers

Onion salad

(Thinly sliced onion, chopped parsley and sumac)

Turkish lavash bread

1 package wooden skewers

Preparation

Combine ground beef, chopped onion salt, parsley, black pepper, cumin powder, red crashed pepper, and Paprika in a medium mixing bowl. Mix very well and let rest in fridge for a few hours.

Grab some piece as big as a golf ball and spread and make it tight with your fingers on wooden skewers. It might help you to get your hands wet as you are trying to stick the ground meat mixture to the skewers. You make sure that the kabob mixture will not fall apart.

Grill them for 15-20 minutes and serve warm with your favorite foods like hummus, Turkish lavash bread, pilaf, salad like onion salad, roasted or grilled tomatoes and fresh green peppers.