Bu malzemeler ile iki fırın (fırınların kendine ait olan küçük tepsileri) tepsisi kadar poğaça çıkıyor… Tabi hazırlanan bezelerin büyüklüklerine göre ufak tefek değişiklikler olacaktır. 

Krem peynirli poğaçalar

Malzemeler

1 bardak süt (240 ml)

½ bardak sıvıyağ

3 yemek kaşığı tereyağ

2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

2 tatlı k. Kuru maya

Aldığı kadar un

200 gr krem veya labne peynir

Susam ve çörek otu

Hazırlanışı

Süt ve şekeri karıştırıp ısıtın. Yoğurt mayaladığınız sıcaklığa geldiğinde kuru mayayı serpin. Kabarması için 20-30 dakika ılık bir yerde bekletin. Diğer malzemeleri derince bir kaba alın kabaran mayalı sütü de ekleyip güzelce yoğurun.

Hamuru mayalanması için sıcak bir yerde en az 1 saat bekletin. Buarada ekmek makinası olmayan arkadaşlar arada hamuru 5 er dakika da olsa yoğurursa hamur daha özleşecektir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde istediğiniz şekli verin. Fotoğrafta görüldüğü gibi ben bazılarını bildiğimiz top şeklinde, bazılarını elmalı pasta şeklinde, bazılarını da kese gibi hazırladım.

Elmalı pasta gibi yapmak isterseniz hamuru büyük bezelere ayırıp her birini elmalı pasta kalınlığında açın. Açılan bezeleri büyüklüklerine göre 8 veya 10 dilim çıkacak şekilde sigara böreği yahut üçgen pizza dilimlerine ayırın. Geniş tarafına 1 tatlı kaşığı krem peynir koyup rulo yapın.

Kese gibi hazırlamak istiyorsanız, yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle oval açın (resimde görüldüğü gibi) ovalin iki tarafında bıçak ucuyla birer çentik atın. İç harcını koyup iki kesik tarafı birbirinin içinden geçirip iç harcı tam ortaya gelip görünecek şekilde yapıştırın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpip hafif yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Önceden 180 C ısınmış fırında 25 dakika yahut kızarana dek pişirin.

……………………………………………………………………………..

This is a kind of rich, flaky and savory pastry with meat, cheese or veggie filling.

Turkish (pogaca) pastry with cream cheese

İngredients

1 cup whole milk

½ cup cooking oil ( sunflower oil, olive oil, corn oil or canola oil)

3 tbsp butter

3 tbsp granulated sugar

1 tbsp salt

2 eggs ( keep one’s yolk for egg wash)

2 tsp dry active yeast

All-purpose flour

1 (8 ounces) package cream cheese

Sesame seeds and nigella seeds

Preparation

Stir whole milk and sugar in a small bowl and heat it up until lukewarm. Sprinkle the yeast on top and let it rise for about 20-30 minutes in a warm place. Combine rest of the ingredients but flour in a large mixing bowl. When it has risen, stir in the other ingredients.

Gradually add all-purpose flour and have a nice and soft dough

like pizza dough. Let it rise in a warm place for double size for about an hour.

When it is ready, grab some piece like a golf ball and make it flat in your palms. Put 1 tsp cream cheese at the center of it and close and make it round with your hands. You can give them whatever shape you like. As you can see I make some of them like butterhorns or some of them are like bundles.

Place those balls on a lightly greased baking sheet. Brush with egg yolk and sprinkle some sesame seeds and nigella seeds. You could also use black sesame seeds as well.

Bake it in 350 F preheated oven for about 25 minutes or so or until golden brown.