Şişte top köfteler

Yine Oktay Ustanın çok şık bir o kadar da lezzetli, özellikle yemekli misafirleriniz için ideal olan bir tarifini paylaşacağım sizlerle.

Malzemeler

Köftesi

  • 300 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 soğan rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

sunum önerisi

  • Lavaş ekmeği
  • 1 domates
  • 2 siviribiber

Hazırlanışı

Köfte malzemelerini yoğurup dolapta dinlendirin. Misketten büyük cevizden küçük köfteler hazırlayın. Domateslerı ve biberleri şişlere geçecek büyüklükte doğrayın. Çöp şişlere sırayla köfte, domates ve biberleri dizin. Önceden ısınmış fırında veya izgarada 25-30 dakika pişirin. Lavaş ekmeği ve ayran ile servis edin.

……………………………………………………………..

Tiny Marble meatballs on skewers

Ingredients

For Kofte (meatball)

  • 10 ounces ground beef
  • 1 egg
  • A handful parsley finely chopped
  • 1 onion grated
  • 2 cloves garlic grated or minced
  • 3 tbsp italian style or plain bread crumbs
  • Salt
  • Black pepper
  • paprika

Serve with

  • Turkish lavash bread
  • Turkish ayran( traditional drink prepared with yogurt, water, salt and ice mixture)
  • 1 tomato diced
  • 2 green peppers diced

Preparation

Combine all meatball ingredients in a medium mixing bowl and mix very well. Let it rest in fridge at least for an hour.

Soak the wooden skewers in water before. Grab some piece (bigger than marble) from meatball mixture and round it in your palms. Finish all mixture like that.

Alternately thread meatball, diced tomato and green peppers. Cook it in preheated 350 F oven for about 20-30 minutes. You can grill them as well. Serve warm with ayran, Turkish lavash and any kind of salad you like.