Limonlu hindistan cevizli zeytinyağlı kek

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 bardak dolusu şeker (240 ml lik bardak)
  • 1 bardak süt
  • ½ bardak zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 bardak hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Oda sıcaklıındaki yumurtaları ve şekeri pürüzsüz olana dek mikser ile karıştırın. Süt ve zeytinyağ ekleyip 1 dk daha karıştırmaya devam edin. Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ilave edin.

Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu azar azar ilave edin. Spatula ile karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına kek hamurunu boşaltın. Önceden ısınmış 180 C fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

…………………………………………………………………………….

Lemon olive oil cake with coconut

Ingredients

  • 4 eggs
  • 1 and ½ cups all-purpose flour
  • 1 cup granulated sugar
  • 1 cup whole milk
  • ½ cup olive oil
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp vanilla
  • 1 lemon zest and juice
  • 1 cup finely shredded coconut flakes
  • salt

Preparation

Allow eggs to stand at room temparature for 30 minutes. Meanwhile grease 9 inch springform pan. Preheat the oven to 350 F.

In a medium bowl, stir together flour, baking powder and salt. Set that aside. In a large mixing bowl, combine eggs, sugar, vanilla, milk and olive oil. Add lemon zest, lemon juice, coconut.

Beat with an electric mixer on medium speed for 4 minutes. Add flour mixture to egg mixture and beat on low speed just until combined (batter will be thick).

Pour the batter in 9 inch springform pan and bake it for about 40-45 minutes.