Un kurabiyesi

Mevlid Kandili olması sebebiyle tatlı tarifi ile güne başlayayım istedim. Kandiliniz mübarek olsun.

Atlantadaki arkadaşımız Melike’nin bizim için hazırladığı un kurabiyeleri. Teşekkürler Melike, eline sağlık. Tarif http://www.forum.arbuz.com un tatlılar bölümünden alınmıştır.

Malzemeler

250 gr. tereyağı veya margarin

1/3 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı pudra şekeri

4 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

4-4,5 su bardağı un

üstüne serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yumusak bır hamur elde edin.

Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin. Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

150 C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Flour cookies

Ingredients

2 sticks butter or margarine

1/3 cup cooking oil

½ cup powdered sugar

4 tbsp corn starch

1 tsp vanilla

all-purpose flour (approx 4-4.5 cups)

Powdered sugar for sifting on top

Preparation

Preheat the oven 300 F. lightly grease a cookie sheet. Beat butter (in room temperature) with electric mixer on medium to high speed for 30 seconds. Add sugar, beat until combined, scraping sides of bowl.

Stir in oil and 4 cups flour, corn starch and vanilla. Make nice and soft cookie dough. Divide the dough into 2 or 3. Shape them into 10-12 inch long like rolling pin. After chill them for a few hours or until firm enough to slice, slice them diagonal.

Place them on lightly greased cookie sheets and bake. They should be white, not golden brown.

Sift powdered sugar on top of flour cookies, when they are in room temperature.