Arkadaşlar merakla beklediği için ilk önce kendi yaptığım cheesecake in tarifini vereyim istedim.

Malzemeler

Tabanı için

2 su bardağı rondo da çekilmiş burçak bisküvi veya tereyağlı herhangi bir bisküvi

(burda graham craker denen bisküvi kullanılıyor cheesecake tabanı için)

4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin eritilmiş (yaklaşık 60 gr)

2 yemek kaşığı şeker

Keki için

3 (8 ounces) paket krem peynir

(Türkiyede labne peynir olarak geçiyor sanırım)

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

Vanilya

Limon yada portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Robotta sade bisküvileri toz haline getirip derince bir kaba alın. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyeğ, 2 kaşık şeker ekleyip elinizle harmanlayarak karıştırın. Yağlanmış Kelepçeli kek kalıbınıza bastırarak döşeyin.

Bu sırada kek kısmı için, oda sıcaklığındaki peynirleri pürüzsüz olana dek robottan geçirin. Şekeri ekleyip bir kaç dakika daha robotta çekin. Yumurtaları birer birer ekleyin. Vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edip, bütün malzemeler Tamamen karışıncaya dek robottan geçirin. Tüm işlem bittiğinde kıvamı kek kıvamı gibi oluyor, sıvı göründüğü için sizi korkutmasın.

Hazırladığınız tabanın üzerine peynirli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 165 C fırında 1 saat pişirin.

Fırından çıkarılıp oda sıcaklığına indiğinde servis edene kadar dolapta dinlendirin.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vanilla Cheesecake

Prep: 15 min

Cook: 1 hour

Ingredients

1 and ½ cups vanilla wafers crumbled

4 tbsp melted butter

2 tbsp granulated sugar

3 (8 ounces) package cream cheese

1 and ½ cups sugar

1 tsp vanilla

4 eggs

1 lemon zest

Preparation

Preheat the oven to 325 F. Mix cookie crumbs and melted butter; press firmly into bottom of prepared 9 inch.

Beat cream cheese, sugar, lemon zest and vanilla in a large bowl with electric mixer on medium speed until well blended.

Add eggs one at a time, mixing on low speed after each addition just until blended.

Pour over crust. Bake 1 hour or until center is almost set.

Cool. Refrigerate at least 4 hours or overnight. Lift cheesecake from pan. Makes 8 servings.