Tepsi güveci 

Malzemeler

4 adet patates küp doğranmış
2 adet domates yemeklik doğranmış
1 adet soğan yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak dilimlenmiş
3 adet sivribiber doğranmış
300 gr dana yada kuzu kuşbaşı doğranmış ve ӧnceden pişirilmiş
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 bardak et suyu veya su

Hazırlanışı

Yemeği koyacağınız tepsiyi yağlayıp küp doğranmış patatesleri, ӧnceden kavrulmuş etleri, sivribiber, soğanı, sarımsağı ve domatesleri sırayla tepsiye dӧşeyin. Üzerine bir bardak etsuyunda ezilmiş salça, tuz ve karabiber karışımını gezdirin. 175 C derece ӧnceden ısınmış fırında 40 dakika üzeri aliminyum folyo ile kapali 10 dakika kadar da açık halde pişirin.

Tavuk suyuna pilav

Malzemeler

1,5 bardak jasmine pirinç
2,5 bardak tavuk suyu veya su
Tuz
4 kaşık sıvıyağ

Hazırlanışı

Sıvıyağı tencereye koyup ısıtın. Yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinçler iyice kuruyana kadar kavurun. tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler uzayıp tane tane olana kadar pişirin. Suyunu çektiğinde altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Potato and beef stew

Ingredients:

4 potatoes diced
8 ounces beef stew precooked
2 tomatoes diced
3 green peppers diced (I used Cubanella)
1 onion
2 cloves garlic sliced
1 tbsp pepper paste
Salt
Black Pepper

3 tbsp cooking oil

1 cup water or beef broth

Preparation:

Oil the baking dish and spread diced potatoes. Place precooked beef stew, diced green peppers, thinly sliced onion, sliced garlic cloves and tomatoes on potatoes. Pour oil in a mixing bowl. Stir pepper paste, salt, pepper and beef broth in. pour over vegetables in baking dish. Cover the casserole with aluminum foil and cook for about 40 minutes. Cook another 10 minutes uncovered.
Rice pilaf with chicken broth

Ingredients:

1 and ½ cups jasmine rice
2 and ½ cups chicken broth

4 tbsp corn oil
Salt if needed

Preparation:

Heat the stove and oil the medium pot. Add oil and heat it. Add washed and drained rice in oil. Cook it by stirring. When the rice is dry, pour chicken broth in it. Turn the heat medium low or low. Put a lid on it and cook until rice absorbs the broth completely. Turn the heat off and let it rest for 30 minutes.