Etimek tatlısı

1 paket etimek (12 tane ekmek dilimi olacak içinde)

puding için

5 bardak süt

1 bardak un

110 gr tereyağ veya margarin

1 bardak şeker

1 paket vanilya

Şurubu için

1,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

¼ limon suyu

Hazırlanışı

Etimek dilimlerini uygun ebattaki borcama yerleştirin. Şurubu hazılayıp çok ılımasını beklemeden ekmek dilimlerinin üzerine 3-4 yemek kaşığı olacak şekilde gezdirin. Ekmek dilimleri sert olduğu için ılıdığı zaman çekmeyebilir şurubu.

Etimekler şurubu çekerken, pudingi hazırlayın. Bunun için, margarini eritip unu ekleyip 3-5 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyip topkalanmasın diye hızlıca çırpma teliyle çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp muhallebiyi karıştırma kabına alıp 10 dakika mikserle çırpın. Etimek dilimlerinin üzerine gezdirin. Dolapta donmasını sağlayın. Ikram ederken herhangi bir kuru yemiş veya mevsim musaitse çilek gibi yaz meyvelerinden herhangi biri ile süsleyebilirsiniz.

Islak kek

malzemeler

3 yumurta

2/3 su bardağı süt

2/3 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Çikolata sosu için

2 yemek kaşığı kakao

1 yumurta

½ bardak süt

½ bardak sıvıyağ

3 kaşık şeker

Hazırlanışı

Kek i hazırlamak için yumurtaları ve şekeri pürüzsüz olana dek çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyin. Kabartma tozu vanilya kakao ve unu birlikte eleyip kek karışımına yavaş yavaş ilave edin. Yağlanmış 23 cm x 33cm ebatindaki borcama boşaltıp ӧnceden ısınmış 180 C derece fırında pişirin.

Bu sırada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Kakao, süt, sıvıyağ ve şekeri iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip eklememek size kalmış, isterseniz ilave edersiniz. Kekiniz ılıyınca dilimleyip sosu üzerine gezdirin.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Toasted bread dessert

Ingredients:

1 package of Turkish style toasted bread

For pudding

5 cups whole milk

1 cup all-purpose flour

1 cup sugar

1 tsp vanilla

1 stick butter or margarine

For syrup

1 and ½ cups water

2 cups sugar

¼ lemon juice

Preparation:

Place toasted bread slices side by side in a baking dish. To prepare syrup; pour water and sugar in a sauce pan and bring to simmer. Squeeze lemon juice and let it simmer for 10 minutes more. Turn the heat off, pour the syrup over bread slices about 3-4 tbsp syrup for each bread slice. Let it soak up all syrup.

Meanwhile, you can prepare pudding. Place a stick of margarine in a pan and let it melt. Add 1 cup flour and roast them by stirring. Gradually add whole milk. Stir continually not to make flour bubbles in pudding.

When it becomes consistent, add sugar and vanilla. Turn the heat off, pour pudding in a mixing bowl and beat it with electric mixer for about 10 minutes.

Pour vanilla pudding on toasted bread slices and spread it with a spatula. Put that in fridge until you serve it. Before serving, cut into medium squares and decorate dessert with any chopped nuts you like or fresh berries.