Yeşil fıstıklı Şekerpare

Malzemeler
113 gr margarin veya tereyağ
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı irmik
1 yumurta
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma tozu
½ bardak hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şeker
Aldığı kadar un

Şurubu için:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
¼ limon suyu

Üzeri için:
50 gr antep fıstığı
Hindistan cevizi

Hazırlanışı
Margarin, yumurta, sıvıyağ, irmik, hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp hafif bastırın hafif yağlanamış borcama aralıklı yerleştirin.

Tepelerine birer tane yeşil fıstık yerleştirin. 175 C ӧnceden ısınmış fırında pembeleşinceye dek pişirin.

Fırından çıkarınca 5-10 dakika bekleyin. Hazırladığınız şurubu yavaş yavaş şekerparelerin üzerine gezdirin. Şurubu çekince hindistan cevizi serpip ikram edin.