Et sote

 

malzemeler

 

½ kg dana yada kuzu kuşbaşı

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı salça

Pulbiber

Karabiber

Tuz

3 kaşık sıvıyağ

 

 

Garnitür olarak

 

Domates dilimleri

Limon dilimleri

Maydanoz yapraklari

 

Hazırlanışı

 

Kuşbaşı etleri 2 kaşık yağda etler sularını salıp çekene kadar pişirin. Kıyılmış soğanı ekleyin.

 

Soğan ӧlünce jülye doğranmış sivribiberleri ve yemeklik doğranmış domatesleri sırayla ekleyin. Salçayı da ekleyip iyice ezilmesini sağlayın.

 

Gerektikce su ilavesi yapın. Etler iyice yumuşayınca tuz, karabiber ve pulbiberini ekleyip altını kapatın. Tandır yahut yufka ekmeği, bol kӧpüklü ayran ve garnitürler ile servis yapın.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

 

Sautéd beef stew

 

 

Ingredients:

 

 

1 pound beef cut in small cubes

2 green Italian peppers julienne cut

2 tomatoes petite diced

1 onion chopped

1 tsp pepper or tomato paste

Salt

Black pepper

Crashed red pepper (optional)

3 tbsp oil

 

Garniture

 

Tomato slices

Lemon slices

Parsley leaves

 

Preparation:

 

In a medium pan, Sauté beef cubes with 3 tbsp oil. Add chopped onion and julienne cut green peppers. Stir in tomato paste. Pour some water approximately 1 cup if needed.

 

Cook for about 30 minutes or so. Add diced tomatoes, salt, black pepper and crashed red pepper flakes. Put a lid on it and let it simmer for another 30 minutes.

 

Place pita bread or flour tortillas, spread some beef stew on bread and serve with tomato slices, lemon slices and parsley leaves.