Patates salatası

malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 5 dal taze soğan
  • 2 küçük havuç
  • 1/3 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • marul yaprağı
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Süslemek için

  • kornişon turşu
  • Limon dilimleri
  • Turp ve Çeri domatesler

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayın. Bu sırada diğer malzemeleri hazırlamak için büyük bir salata kabına; maydanozu ayıklayıp kıyın, havuçları rendeleyin, domatesleri, salatalıkları, marul yapraklarını küçük küçük doğrayın, yeşil soğanları incecik kıyın.

Limon suyu ve tuzu bir kavanozda çalkalayıp, zeytin yağı ve karabiberi ekleyin. Patatesler haşlanıp oda sıcaklığına gelince soyup küp küp doğrayın.

Salata kabına alın, limon sosunu üzerine gezdirip sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Servis tabağını kornişon turşu, limon dlimleri ile süsleyebilirsiniz.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Turkish Potato salad

ingredients:

  • 5 medium golden potatoes
  • 5 green onion
  • 2 small carrots
  • 1/3 bunch flat-leaf parsley
  • 2 medium tomatoes
  • 2 small cucumbers
  • 5-6 romaine hearts leaves
  •  lemon juice
  • Olive oil
  • Salt

For decoration:

  • Kosher dill Pickles
  • Cherry tomatoes
  • Radish slices
  • Lemon slices

Preparation:

Boil the golden potatoes in medium pot. Meanwhile, to prepare other ingredients, In a large mixing bowl, put chopped parsley, thinly sliced green onions, grated carrots, thinly sliced lettuce leaves, diced tomatoes and cucumbers.

Squeeze one lemon juice in a jar, add salt and shake well. Add olive oil and shake again. Set that aside. Peel and cut the potatoes into cubes.

Stir that in. Drizzle lemon vinaigrette over salad and toss them lightly. Place salad on a platter and decorate it with cherry tomatoes, dill pickles, lemon slices or radishes.