Portakal kabuğu

Yediğiniz portakal ve mandalina kabuklarını atmayın onları da değerlendirmenin bir yolu var. Pasta, kek, kurabiye ve sütlü tatlılara gerek olan portakal kabuğu rendesini her an elinizin altında bulundurmanız mümkün.

Kabukları incecik olana dek robotta çekip küçük bir kavanoza bir sıra portakal kabuğu rendesi bir sıra (yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı) şeker serpip kavanozunuz dolana yahut portakal kabuklarınız bitene dek işlemi tekrarlayın.

Kapağını sıkıca kapatıp dolapta saklayın. Bӧylece ne zaman lazım olursa kullanabileceğiniz portakal, limon yahut mandalina kabuğu rendeniz elinizin altında olmuş olacak. Ha unutmadan kavanozunuz eksildikçe aynı işlemi tekrarlayıp üstüne ekleyerek devam ettirebilirsiniz.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Orange zest


Don’t throw your orange, lemon or tangerine peel. You can use them hereafter. When you eat those fruits, save peels. Put them in food processor and grind that really tiny.

 

Then in a small jar, spread one layer orange peel and one layer granulated sugar until fill your jar. Close and seal the lid and place it in refrigerator.


Now you have orange zest whenever you need for cookies, cakes even desserts