Tavuklu kuskus salatası

 

Gelen istek üzere bugün salata tarzı birseyler ekliyeyim istedim bloga. Çok iştah açıcı, ve bir o kadar da doyurucu bir tarif. Umarım beğenirsiniz.

 

Malzemeler

 

1 bardak kuskus

1 kase haslanmış ve didiklenmiş tavuk gӧğsü

1 adet taze salatalık

½ kase dilimlenmiş kornişon turşu

Kıyılmış maydanoz

3 dal taze soğan

1 kase dilimlenmiş mantar

Zeytinyağı

1 adet Limon suyu

Tuz

Karabiber (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı

 

Kuskusu makarna gibi haşlayıp süzün. Bu arada limonla ovulmuş mantar dilimlerini sote edin. Ocağın altını kapatıp bir kenarda oda sıcaklığına düşmesi için bekletin.

 

 

Büyük bir karıştırma kabına; pişirilmiş kuskusu, didiklenmiş tavuk etini, kıyılmış maydanoz ve taze soğanı, doğranmış saltalığı, dilimlenmiş kornişonu, mantar dilimlerini koyun.

 

Bir kasede yada küçük bir kavanozda, tuzu ve limon suyunu tuz iyice eriyince dek çalkalayın. Zeytinyağı ilave edip karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

 

Salatayı spatula ile alt üst ederek harmanlayın. Servis tabağına alıp çeri domates ve yeşil soğan yaprakları ile süsleyin.

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

 

Chicken couscous salad

 

 

Ingredients

 

1 cup couscous

1 cup shredded chicken breast

1 cup sliced and sautéd button mushrooms

1 fresh cucumber diced

5-6 kosher petite dills sliced

½ bunch parsley chopped

3 green onions thinly sliced

One lemon juice

Olive oil

Salt

Pepper

 

Preparation:

 

Prepare 1 cup couscous according to back label on the box or package and set aside. In a big mixing bowl, combine; diced cucumber, sliced kosher dills, sliced green onions, chopped parsley, mushrooms, shredded chicken breast.

 

Pour salt and lemon juice in a jar first and shake. Then add olive oil shake well. When you mix salt and lemon juice first, salt dissolves easily but if you combine olive oil and salt first, oil prevent that salt dissolves.

 

Pour lemon juice mixture over salad and gently stir the salad with spatula until well combined.

 

Place some salad on a platter and decorate it with cherry tomatoes and green onions.